• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2018

19:21

VLADA U PODGORICI ODGOVORILA PATRIJARHU IRINEJU: Stavovi poglavara SPC govore u stvari o ONOME KOJI IH JE IZREKAO

Društvo

VLADA U PODGORICI ODGOVORILA PATRIJARHU IRINEJU: Stavovi poglavara SPC govore u stvari o ONOME KOJI IH JE IZREKAO

Podeli vest

Vlada Crne Gore saopštila je da stavovi patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da je položaj SPC u toj državi gori nego u vreme "osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba Nezavisne Države Hrvatske", govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni

Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politike na odgovorima na ovakve paušalne ocene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet, saopštila je Vlada, najavljujući da će premijer Duško Marković odgovoriti na pismo koje mu je uputio Irinej.

Kako se ističe, Crna Gora je prepoznata daleko izvan svojih granica kao demokratska i građanska država koja s ponosom baštini vrednosti jednakosti, tolerancije, suživota, verskog i etničkog sklada i dobrosusedstva.

Te vrednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamernim i neutemeljenim ocenama, poručila je crnogorska vlada.

PATRIJARH IRINEJ: Položaj Srba u Crnoj Gori kao u doba NDH u Hrvatskoj!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija