• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2018

09:43

ŠARČEVIĆ O DRAMATIČNOJ EKSKURZIJI BEOGRADSKIH UČENIKA: Biće smene direktora i pomoćnika direktora Devete beogradske gimnazije!

Društvo

ŠARČEVIĆ O DRAMATIČNOJ EKSKURZIJI BEOGRADSKIH UČENIKA: Biće smene direktora i pomoćnika direktora Devete beogradske gimnazije!

Podeli vest

Ekskurzije učenika, poput one u Španiju, organizovale su se godinama i to nije normalno, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i najavio smenu direktora i pomoćnika direktora Devete beogradske gimnazije

- Za putovanje dece u Španiju odgovorni su nastavnici i pasivni direktori koji će morati da odgovaraju za to. Direktor Devete beogradske gimnazije neće biti ni ovaj što je bio do sada, ni novoizabrani, a biće smenjen i pomoćnik direktora - rekao je ministar.

On je dodao da putovanja učenika ne mogu da se organizuju bez znanja direktora.

Ministar je, gosujući na RTS-u, rekao da se direktor Devete beogradske gimnazije pravio da ništa ne zna o ekskurziji u Španiji, prilikom koje su učenici noćili u holu hotela jer agencija nije uplatila aranžman.

Onog dana kada smo obavešteni šta se desilo, pozvali smo ljude iz škole i javila se pomoćnica direktora, a sada nema ni nje. Direktor se pravio da ništa ne zna, a ispostavilo se da je mnogo više dece iz gimnazije išlo. Imamo i situaciju da se novoizabrani direktor, koji je izabran na dužnost, a sada verovatno neće to biti, sa suprugom uputio na još jedno putovanje - rekao je Šarčević.

OKONČANA DRAMATIČNA EKSKURZIJA BEOGRADSKIH UČENIKA: Đaci se vratili iz Španije, ponovo sa svojim roditeljima!

On je kazao da je to "specijalitet određenih škola", gde se direktori ne bave svojim poslom i dodao da postoje i drugi vidovi putovanja kojima deci želimo da pokažemo Evropu.

- Postoji projekat Erazmus plus, koji smo mi ove godine kontribuirali sa osam miliona evra i koji osim studenata i profesora obuhvata osnovce i srednjoškolce. Tu nemate prostora da manipulišete. Drugi vid putovanja su razmene - rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, pored ekskurzija i rekreativnih nastava postoje i drugi vidovi putovanja učenika koji moraju da prođu Savet roditelja i onda imate mere bezbednosti.

Problem je bila bezbednost dece, ne zna se kakvim su autobusima išli, da li je bilo lekara, koliko je pratioca na koliko dece otišlo, pa onda tek finansijski i drugi efekti - rekao je on.

Šarčević je dodao i da su se takvi vidovi putovanja organizovali godinama i da to "nije normalno" i dodao da je napravljen novi pravilnik organizovanja ekskurzija.

Govoreći o najavljenom zapošljavanju novih 155 psihologa, logopeda, pedagoga, Šarčević kaže da je dizajniran nov model zarad kvaliteta obrazovanja.

Nama su psiholozi potrebni kao glavni resursi i ovo je pitanje organizacije sistema. Viška u školama normalno da ima i to su uglavnom radnici koji mogu da rade u drugim sektorima - rekao je Šarčević.

Kako je rekao, do 1. septembra škole su obavezne da naprave kalkulacije.

Ovde je neravnomerno napravljen pravilnik koji je i napravio pometnju. Imamo preko 12 odsto radnih viškova stečenim manipulacijama - rekao je on.

DRAMA U BARSELONI! Srpski đaci celu noć putovali, a sada NE MOGU DA UĐU U SOBE! VRISCI I PLAČ NA SVE STRANE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija