• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2018

14:41

KAMEN TEMELJAC za Palatu pravde u Kragujevcu u septembru

Društvo

KAMEN TEMELJAC za Palatu pravde u Kragujevcu u septembru

Podeli vest

Ministarka pravde Nela Kuburović i predstavnici austrijske firme potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove zgrade pravosudnih organa u Kragujevcu koja bi trebalo da počne u septembru

U novoj zgradi, koja će imati preko 23.000 kvadratnih metara biće smešteno 11 pravosudnih organa i radiće više od 800 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva pravde. 

Nakon potpisivanja ugovora Kuburović je rekla da se izgradnja nove Palate pravde u Kragujevcu finansira se u potpunosti iz Budžeta Republike Srbije, za koju je izdvojeno oko 25 miliona evra. 
Ona je izrazila očekivanje da će austrijska firma kao najbolji ponuđač na javnoj nabavci Ministarstva pravde, ispoštovati uslove ugovora i da će za nešto više od tri godine potpuno nova zgrada biti otvorena.

- Nova zgada će građanima olakšati pristup pravdi, jer će kretanje predmeta biti brže, komunikacija između pravosudnih organa olakšana, a to će smanjiti vreme trajanja samog postupka - ukazala je ministarka pravde.
Dodala je da je pre potpisivanja ugovora imala prilike da obiđe postojeću zgradu u Kragujevcu, u kojoj su, pored Apelacionog, smešteni i Osnovni i Viši sud i napomenula da su sudnice u podrumu i da sudije rade u veoma neadekvatnim uslovima. 

Izgradnjom nove zgrade pravosudnih organa u Kragujevcu, što je najveći pravosudni infrastrukturnog projekat u poslednjih nekoliko decenija u Srbiji, prema rečima Kuburović, taj grad će dobiti zgradu dostojnu funkcije koju obavljaju i sudije i tužioci.
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ocenio je da je Vlada prepoznala Kragujevac kao regionalni centar i da mu ponovo vraća značaj koji je imao.

On je dodao da će u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom pravde, zgrada sadašnjeg suda preći u vlasništvo grada Kragujevca i da će u njoj biti smešten jedan od budućih muzeja grada Kragujevca.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević rekao je da je potpisivanje ugovora rezultat rada Ministarstva pravde, koje je predložilo Vladi Srbije realizaciju ovog projekta, ocenjujući da nova zgrada i dobri uslovi rada doprinose i ugledu suda.
Predsednica Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravka Damjanović rekla je da je činom potpisivanja ugovora konačno stigla potvrda da će pravosudni organi u Kragujevcu uskoro imati jako dobre uslove za rad, u kojima će svi zaposleni moći da ostvare svoj maksimum, bez napora koje su činili u teškim i lošim smeštajnim uslovima.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neša

pre 5 godina

Odlično. Još da zaposlimo poštene tužioce i sudije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija