• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

31.07.2018

11:03

(VIDEO) TRIVAN NA PINKU: Prepolovljena upotreba plastičnih kesa!

Društvo

(VIDEO) TRIVAN NA PINKU: Prepolovljena upotreba plastičnih kesa!

Podeli vest

 Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je prepolovljena upotreba plastičnih kesa od kada su veliki trgovinski lanci počeli da ih naplaćuju

Ministar je rekao da se pokazalo da nije bila potrebno odmah ići na zabranu plastičnih kesa, već da naplata u velikim trgovinskim lancima daje dobre rezultate.
Upitan da li će biti zabranjena upotreba plastičih kesa, Trivan je rekao da se ide ka tome i da je to učinilo 30 zemalja.

- Sada je vreme da manje trgovinske radnje počnu da shvataju da i oni mogu da daju doprionos i da plastične kese zamene nekom alternativom - rekao je Trivan za TV Pink.

Picabay

Ministar je najavio i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i rekao da za taj posao treba oko pet milijardi evra. Cilj je da se za 10 godina reši problem zagađena vodotokova otpadnim vodama.

Govoreći o otpadu oko splavova, ministar je rekao da Beograd priprema poseban projekat, brod za prikupljanje pet otpada. 

pixabay.com

Ministar je nedavno obišao centar za upravljanje otpadom na teritoriji Kikinde, povodom sumnji nadležnih da se na toj lokaciji, na deponiji i u njenoj okolini, nalazi nezakonito odložen opasni otpad, zbog čega su otvorili istragu.

- Istragu sprovodi tužilaštvo. Prethodne radnje u skladu sa zakonom su obavljene u saradnji sa policijom i bezbednosno informativnom agencijom, i sada taj proces teče. Mora se utvrditi, da li, i šta se tamo događalo, i kada tužilaštvo bude procenilo, ono će preduzeti mere koje treba da preduzme - rekao je minsitar.

Kako kaže, oni ne hapse, samo alarmiraju javnost, i naglašava da je veoma važno da na zakonit način postupamo sa opasnim otpadom, jer on na najdramatičniji način ugrožava životnu sredinu i naše živote.

pixabay.com

- Opasni otpad u zemlji podrazumeva zagađeno zemljište, podzemne vode koje su zagađene, zagađenu hranu koju jedemo i tu se krije deo razloga koje trpimo kao ljudi, i naše zdravlje je zaista ugroženo ponašanjima kakva smo sretali do sada u Srbiji - rekao je Trivan.

On je podsetio da na temelju primera koji smo imali u Obrenovcu, ljudi treba da shvate da se za zločin prema životnoj sredini odgovara, i da se za to ide u zatvor.

Ceo razgovor sa ministrom, pogledajte u videu:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija