• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.08.2018

08:01

DA LI POSKUPLJUJE BELI HLEB? Vlada donela odluku o MAKSIMALNOJ CENI VEKNE za narednih šest meseci!

Društvo

DA LI POSKUPLJUJE BELI HLEB? Vlada donela odluku o MAKSIMALNOJ CENI VEKNE za narednih šest meseci!

Podeli vest

Da nema uredbe koja određuje cenu hleba, vekna "Sava" mogla bi da košta i do 80 dinara

Građani koji svakodnevno kupuju hleb "Sava" mogu da odahnu, jer cena najprodavanije vekne u Srbiji do kraja januara naredne godine neće smeti da pređe 46 dinara.

Vlada Srbije produžila je 1. avgusta Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, čime su trgovcima ograničene marže, a samim tim i cena vekne. Takođe, pekari su obavezni da proizvedu bar 30 odsto ove vrste hleba svakog dana.

U Uniji pekara objašnjavaju da bi bez ove uredbe cena ove osnovne vrste hleba mogla bi da ide i do 70, 80 dinara, a to je hleb koji kupuje 80 odsto naših građana. Na sreću, maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara do kraja godine.

Oni koji se ogluše o ovu Uredbu i ne proizvedu dovoljne količine hleba "Sava", ili mu odrede cenu veću od pripisane mogu da budu kažnjeni kaznom od 100.000 do dva miliona dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasmina

pre 5 godina

Cim budu porasle plate i penzije,normalno dace biti odredjenih poskupljenja.

Hana

pre 5 godina

Ovo je zaista najtrazeniji hleb,ali znamo da dost ljudi kupuje i dr vrste. Mislim da je ovo realna odluka,sto se tice cene.

zvonko

pre 5 godina

nece poskupeti,vodi ova drzava racuna o svojim gradjanima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija