• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.08.2018

11:26

PANIKA NA ESTRADI: Država im dala rok do ponedeljka DA PLATE POREZ!

Društvo

PANIKA NA ESTRADI: Država im dala rok do ponedeljka DA PLATE POREZ!

Podeli vest

Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za avgust, a prvi na listi koji su dužni da do ponedeljka dostave ugovore o prihodima su - estradni menadžeri

Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu, poručuju iz Poreske uprave.

DARKO LAZIĆ OTKRIO DETALJE NAPADA U UMČARIMA: Evo šta se zaista desilo, KO JE PUCAO I KO JE PREBIJEN!

Obzirom da je 5. avgust nedelja, poreznici navode kao krajnji rok ponedeljak, 6. avgusta.

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su takođe, najkasnije do ponedeljka, da dostave izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Do 10. avgusta, kažu nadležni, određen je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Svi da plate porezInformer

Svi da plate porez

Rok do 15. avgusta naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

Za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec, rok je polovina avgusta, odnosno 15. u mesecu.

Obveznici doprinosa su sveštenici i verski službenici, domaći državljani zaposleni u inostranstvu i inostrani penzioneri, za koje se plaća mesečna akontacija doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u roku od 15 dana po isteku meseca, a na osnovu rešenja Poreske uprave.

Do istog datuma moraju se izmiriti obaveze plaćanja doprinosa za samostalne umetnike za treći kvartal 2018. godine koji plaćaju tromesečnu akontaciju doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, a isto važi i za poljoprivrednike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 5 godina

Primam penziju u Srbiji iz Hrvatske. Da li sam duzan platiti porez drzavi?

Sale

pre 5 godina

Šta je sa Cecom, Erom, Brenom i njima sličnim. Zgrću lovu u dijaspori, a ovde drže lekcije i ,,morališu''

pauna

pre 5 godina

ama pevaci zive u milionskim vilama i hvale se zlatnim namestajem a nemaju za porez i penzije.bruka i sramota .sto hitnije plenite onolike vile.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17