• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

07.08.2018

16:07

DO KRAJA AVGUSTA TROPSKI DANI! Dva vrela talasa očekaju nas tokom ovog meseca

Društvo

DO KRAJA AVGUSTA TROPSKI DANI! Dva vrela talasa očekaju nas tokom ovog meseca

Podeli vest

Do kraja avgusta u Srbiji se očekuju dva tropska talasa, kada se temperatura neće spuštati ispod 30 stepeni, prognoziraju meteorolozi!

Prema najavama, biće suvo i sunčano do polovine ovog meseca, a tada će se samo nakratko na našu zemlju ponovo obrušiti obilne kiše. Ipak, nakon letnjih pljuskova, koji će trajati tek dan ili dva, kreće novi i još duži period sa puno sunčanih sati i sa visokim temperaturama.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović ističe da ćemo do sredine naredne sedmice uživati u vrelim danima, u kojima će temperature prelaziti 30 stepeni.
- Najduži tropski talas ovog leta je počeo i sve do sledećeg utorka temperature neće padati ispod 30. podeoka! Ovakvo vreme trajaće bar do 20. avgusta, kada bi mogla da nas iz vedra neba iznenadi i rashladi kiša, koja će pljuštati dan-dva. U ovim tropski toplim danima temperature će biti više od 30 stepeni, a najtoplije će biti u sredu i četvrtak, kada će živa u termometru dostići čak i 35. podelak - kažu u RHMZ-u.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić napominje da ovo ne znači da ćemo i pored visokih temperatura celog meseca biti bez kiše, jer se obilni pljuskovi očekuju sredinom meseca.
- Pravo letnje vreme na koje smo navikli konačno je tu! Dani će biti vreli, a noći tropski vruće, tokom kojih će temperatura prelaziti 20 stepeni. Vreme će biti sparno, pa ćemo imati utisak da je toplije nego što jeste i teško ćemo disati. Ipak, sredinom meseca očekuju nas padavine. Letnji pljuskovi prognozirani su za 15. i 16. avgust, kada se očekuje blaži pad temperature, ali i grmljavine sa nepogodama - prognozira Đurić i dodaje:

- Od sredine avgusta u našoj zemlji pljuskove će zameniti suvi tropski dani i noći, i tako će ostati sve to septembra.

Vremenska prognoza za narednih pet dana

Dan min. temp. maks. temp.
utorak 21 32 sunce 
sreda 20 34 sunce 
četvrtak 20 35 sunce
petak 19 32 sunce
subota 17 31 sunce
* izvor: "Weather2Umbrella"




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlata

pre 5 godina

Zbog visokih temperatura ,pocetak skolske godine treba da se pomeri za makar 7 dana !!! Roditelji tako misle...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17