• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

09.08.2018

11:46

ČEPURIN PODIGAO ZASTAVU! Ambasdor Rusije svečano otvorio Sabor u Guči!

Društvo

ČEPURIN PODIGAO ZASTAVU! Ambasdor Rusije svečano otvorio Sabor u Guči!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je podizanjem saborske zastave u Guči označio početak 58. Dragačevskog sabora trubača

Ceremonija otvaranja festivala upriličena je kod Spomenika trubaču u prisustvu velikog broja kako gostiju, tako i izvođača, koji sa nestrpljenjem iščekuju da se late svojih instrumenata i zagreju atmosferu.

Specijalna gošća 58. Dragačevskog sabora biće portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Njen dolazak je najavljen za sutra uveče, a tom prilikom će joj biti uručena titula počasnog građanina Guče. Festival će trajati do nedelje, 12. avgusta, a kao i svake godine najavljen je vrlo raznolik program.

Organizatori posebno ističu da je Sabor vraćen tradiciji, trubi i trubačima i da ove godine neće biti koncerata estradnih zvezda. Za sada najveće interesovanje vlada za nastup Dejana Petrovića i Big benda koji će biti održan sutra na glavnoj pozornici, a posle kojeg sledi ponoćni koncert na kojem će učestvovati svih 20 ovogodišnjih finalista.

Za subotu je najavljeno tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti ovogodišnjeg pobednika Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića. Dragačevski sabor trubača je tradicionalna festivalska manifestacija i jedinstvena smotra trubaštva koja se svake godine održava u gradiću Guči, u Dragačevu, u regionu Zapadne Srbije.

Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi u gradić od blizu 2.000 stanovnika svakog avgusta. Zahvaljujući festivalu Guča je postala poznata u celom svetu kao mesto održavanja najvećeg festivala trubačke muzike na planeti.

Manifestacija je svake godine propraćena i izvođenjem izvornih pesama i igara, kao i prikazom nošnji regiona Dragačeva i Zapadne Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija