• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

09.08.2018

18:26

​NA TRŽIŠTU RADA U SRBIJI NAJVIŠE SE TRAŽE ZANATLIJE! Posla ima za frizere kuvare, građevince...

Društvo

​NA TRŽIŠTU RADA U SRBIJI NAJVIŠE SE TRAŽE ZANATLIJE! Posla ima za frizere kuvare, građevince...

Podeli vest

Kandidati sa zanatom u rukama, frizeri, građevinari, mesari ili kuvari najtraženiji su na domaćem tržištu rada, dok su konobarisanje, maloprodaja i čišćenje najprivlačniji izvor prihoda za većinu onih koji su bez posla. To su rezultati istraživanja platforme "Poslonaut", preko koje se oglašavaju i poslodavci i radnici koji traže zaposlenje

Prema njihovim podacima, u prvoj polovini 2018. godine najviše su nedostajali radnici u salonima lepote, kuhinjsko osoblje, ali i građevinci. Međutim, veliki broj njih je tražio posao konobara, promotera, pa čak su i poslovi čišćenja bili veoma traženi.

Tako, na primer, u maju je za rad u salonima lepote bilo

Sve za ulepšavanje

U prvoj polovini 2018. najčešće su nedostajali radnici u salonima lepote

objavljeno 113 oglasa, a bilo je svega 36 prijava! Naši građani se, prema predstavljenim podacima, ne otimaju ni za poslove u građevini, gde je u prvom polugodištu ove godine na 280 oglasa konkurisalo 405 kandidata, tačnije prosečno 1,4 prijava po konkursu.

Slična situacija je i za poslove u kuhinji, gde vlada velika potražnja za pica-majstorima, roštilj-majstorima, pekarima i poslastičarima.

Osim zanimanja koja su u vezi sa pripremom hrane, postoji i stalna potreba za kuririma i vozačima, pa je u prvoj polovini 2018. objavljeno čak 1.613 oglasa, ali je odziv zainteresovanih bio veoma mali.

Veliki broj oglasa, ali i veliko interesovanje u prvoj polovini ove godine bilo je za poslove konobarisanja, gde je za 915 mesta konkurisalo preko 7.000 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17