• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs

09.08.2018

19:34

RASKRINKATI LAŽ! NOVI IZVEŠTAJ O SREBRENICI OBUHVATIĆE I STRADANJE SRBA: Radiće ga najveći svetski autoriteti za ratne zločine!

Društvo

RASKRINKATI LAŽ! NOVI IZVEŠTAJ O SREBRENICI OBUHVATIĆE I STRADANJE SRBA: Radiće ga najveći svetski autoriteti za ratne zločine!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će novi izveštaj o Srebrenici, koji će sačiniti najveći autoriteti u svetu koji se bave pitanjima ratnih zločina, obuhvatiti period od 1992. do 1995. godine i da će taj dokument uključiti i zločine koji su počinjeni nad Srbima

Dodik je istakao da će sve što je tačno, što je vreme pokazalo da je tačno u izveštaju iz 2004. godine Komisije o događajima u Srebrenici ostati u novom izveštaju, ali je naglasio da nesumnjivo mora da se dodaju i mnoga mesta u kojima su pobijeni Srbi.

- Izveštaj o Srebrenici ne može da bude lociran na jednu sedmicu, nego mora da obuhvati period od 1992. do 1995. godine. Ako izdvojimo samo jednu sedmicu, naravno da se stiče pogrešan utisak o tome kao da Srebrenica nije postojala nikada prije toga - izjavio je Dodik novinarima u Bijeljini gde je prisustvovao obeležavanju slave grada Svetog Pantelejmona.

On je istakao da je to intencija, a ne da bi se reklo da nije bio zločin.

- Da bio je, ali u izveštaju ne piše da je bio zločin nad Srbima. Mi želimo da to kaže komisija koja želimo da bude međunarodna, da najveći autoriteti koji se se bave pitanjima ratnih zločina u svetu naprave izveštaj - istakao je Dodik.

NEVIĐENA USTAŠKA PIZDARIJA! Crnokošuljaški mediji pozivaju: ODUZMITE PUPAVCU DRŽAVLJANSTVO I PROTERAJTE GA IZ HRVATSKE!

On je rekao da će naredne sedmice biti popravljen sramni izveštaj Vlade iz 2004. godine, u kojem nema ničega, osim mnogo špekulativnih elemenata.

- To ne radimo da bismo osporili ono što je stvarni zločin, mi nikada nismo krili ljude koji su počinili zločin prema drugima, prema Bošnjacima bilo gde, jer bi to značilo da onda postoji kolektivni pristup tome svemu. To nije, ali taj izveštaj želi da napravi kolektivni pristup i odgovornost naroda, Republike Srpske pre svega - naglasio je Dodik.

VUČIĆ O PROBLEMU KOSOVA: Ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima!

Narodna skupština Republike Srpske u utorak, 14. avgusta, razmatraće na posebnoj sednici Informaciju o Izveštaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

"NAPOKON NEK ISTI O SREBRENICI IZADJE NA VIDELO I ULOGA ALIJE IZEDBEGOVICA U ZRTVOVANJU 5.000 SRERENICANA NA ZAHTEV BILA KLINTONA"!!!!!??????

Ljubo

pre 5 godina

Mozda ce nekada u buducnosti pravi Srbi opreznije ,vernije ,promisljenije gledati ,govoriti ,uciti svoja pokoljenja o ovom istorijskom bezobrazluku cele Evrpoe ( Srebrenica ) , a sada mozemo samo da gledamo sta su nam prodati Srbi nacinili i podvalili ,nama kao Jugoslovenima ,a ne kao Srbima ....

nik

pre 5 godina

kakvim bre jugoslovenima? jugoslavija i jugosloveni su i ubili Srbiju...nikad se ne ponovilo

Branko

pre 5 godina

Ni vam Hrvatima "ISTINA I SAMO ISTINA NE ODGOVARA"!!????? "HTVATI SVOJU ISTNU DONOSE GLASANJE USTASA U SABORU, haaaa haaaaa haaaaa"!!!!!??????

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija