• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2018

09:01

ČUDO NEVIĐENO! Baka Zlata iz sela kod Kuršumlije PREŽIVELA 100 UJEDA STRŠLJENOVA!

Društvo

ČUDO NEVIĐENO! Baka Zlata iz sela kod Kuršumlije PREŽIVELA 100 UJEDA STRŠLJENOVA!

Podeli vest

Zlata Vidojević (84) iz planinskog sela Đake kod Kuršumlije preživela je napad roja stršljenova koji su joj na telu ostavili više od sto ujeda! Doktori misle da ju je spasilo to što ju je pre dve godine ujela zmija, pa je stvorila imunitet

Kako kaže njen sin Bogdan, Zlata je bila u šumi i brala pečurke, kada je naletela na roj stršljenova.

Spasila je zmijaLekari su rekli da je moju majku spasilo to što ju je pre dve godine ujela zmija, pa joj je to ojačalo imunitetZlatin sin Bogdan

- Naleteli su na nju i bukvalno je ceo roj krenuo da je ujeda. Bilo ih je sigurno stotinak. Imala je ubode po celom telu, jedino ne na leđima jer je nosila ranac. Lekari su nam kasnije rekli da joj je najverovatnije život sačuvalo to što ju je pre dve godine, dok je brala pečurke u šumi, ujela zmija, pa je postala imuna na životinjske otrove - kaže Zlatin sin Bogdan.

Starica je nakon napada stršljenova uspela da pozove telefonom taksistu Ćatu iz Kuršumlije, koji zna gde je njihova kuća u ovom planinskom selu i objasnila mu šta se dogodilo.

SMRTONOSNI STRŠLJENOVI! Muškarac preminuo u Hitnoj pomoći posle PET UBODA!

- On je pozvao hitnu službu Doma zdravlja iz Kuršumlije, te ih je odveo do mesta gde je bila Zlata. Na rukama ju je doneo do Hitne pomoći i predao je lekarima. Bilo je baš dramatično, mojoj majci je bukvalno visio život o koncu - dodaje Zlatin sin Bogdan.

Za dva meseca 240 uboda

pixabay.com

Inače, za dva meseca u kuršumlijskoj opštini zabeleženo je oko 240 uboda stršljenova. Nedavno je još jedan meštanin planinskog sela Đake zadobio tri uboda odjednom. Bukvalno svakodnevno se i u blačkoj opštini dešavaju ubodi ovog opasnog insekta, a stanovnici ovog kraja ih ne pamte u tolikom broju. Jaku alergijsku reakciju dobio je i jedan lekar Doma zdravlja koji je zbog ozbiljnosti svog zdravstvenog stanja prebačen u prokupačku bolnicu, a pored poljoprivrednika na udaru stršljenova su i šetači u samom centru Blaca. Rekord po broju uboda u jednom danu bila je nedelja, kada se hitnoj službi Doma zdravlja Blace šest osoba javilo sa alergijskim reakcijama na ubod stršljenova.

Načelnik Hitne službe Doma zdravlja Kuršumlija Nevena Vučković, koja je bila u toj ekipi, kaže da je Zlata imala ubode po celom telu, najviše na glavi i ramenima.

- Odmah joj je pružena pomoć. Imala je jaku toksičnu reakciju, a manje alergijsku. Sproveli smo je do Kuršumlije, zatim u bolnicu u Prokuplju. Nakon pregleda u bolnici, vraćena je u naš stacionar još nekoliko dana na lečenje. Pravo je čudo da je uspela da preživi toliki broj ujeda, jer i daleko mlađim ljudima život bude ugrožen i od samo jednog uboda - potvrdila nam je doktorka Vučković.

FATALAN UBOD! Evo kako da spasete život ako vas ujede STRŠLJEN!

I posle svega baka Zlata je ponovo aktivna. Iako slabije čuje, sve poslove bez problema obavlja, a kako kaže, ova situacija je neće sprečiti da i dalje bere pečurke i ide u šumu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija