• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2018

09:01

ČUDO NEVIĐENO! Baka Zlata iz sela kod Kuršumlije PREŽIVELA 100 UJEDA STRŠLJENOVA!

Društvo

ČUDO NEVIĐENO! Baka Zlata iz sela kod Kuršumlije PREŽIVELA 100 UJEDA STRŠLJENOVA!

Podeli vest

Zlata Vidojević (84) iz planinskog sela Đake kod Kuršumlije preživela je napad roja stršljenova koji su joj na telu ostavili više od sto ujeda! Doktori misle da ju je spasilo to što ju je pre dve godine ujela zmija, pa je stvorila imunitet

Kako kaže njen sin Bogdan, Zlata je bila u šumi i brala pečurke, kada je naletela na roj stršljenova.

Spasila je zmijaLekari su rekli da je moju majku spasilo to što ju je pre dve godine ujela zmija, pa joj je to ojačalo imunitetZlatin sin Bogdan

- Naleteli su na nju i bukvalno je ceo roj krenuo da je ujeda. Bilo ih je sigurno stotinak. Imala je ubode po celom telu, jedino ne na leđima jer je nosila ranac. Lekari su nam kasnije rekli da joj je najverovatnije život sačuvalo to što ju je pre dve godine, dok je brala pečurke u šumi, ujela zmija, pa je postala imuna na životinjske otrove - kaže Zlatin sin Bogdan.

Starica je nakon napada stršljenova uspela da pozove telefonom taksistu Ćatu iz Kuršumlije, koji zna gde je njihova kuća u ovom planinskom selu i objasnila mu šta se dogodilo.

SMRTONOSNI STRŠLJENOVI! Muškarac preminuo u Hitnoj pomoći posle PET UBODA!

- On je pozvao hitnu službu Doma zdravlja iz Kuršumlije, te ih je odveo do mesta gde je bila Zlata. Na rukama ju je doneo do Hitne pomoći i predao je lekarima. Bilo je baš dramatično, mojoj majci je bukvalno visio život o koncu - dodaje Zlatin sin Bogdan.

Za dva meseca 240 uboda

pixabay.com

Inače, za dva meseca u kuršumlijskoj opštini zabeleženo je oko 240 uboda stršljenova. Nedavno je još jedan meštanin planinskog sela Đake zadobio tri uboda odjednom. Bukvalno svakodnevno se i u blačkoj opštini dešavaju ubodi ovog opasnog insekta, a stanovnici ovog kraja ih ne pamte u tolikom broju. Jaku alergijsku reakciju dobio je i jedan lekar Doma zdravlja koji je zbog ozbiljnosti svog zdravstvenog stanja prebačen u prokupačku bolnicu, a pored poljoprivrednika na udaru stršljenova su i šetači u samom centru Blaca. Rekord po broju uboda u jednom danu bila je nedelja, kada se hitnoj službi Doma zdravlja Blace šest osoba javilo sa alergijskim reakcijama na ubod stršljenova.

Načelnik Hitne službe Doma zdravlja Kuršumlija Nevena Vučković, koja je bila u toj ekipi, kaže da je Zlata imala ubode po celom telu, najviše na glavi i ramenima.

- Odmah joj je pružena pomoć. Imala je jaku toksičnu reakciju, a manje alergijsku. Sproveli smo je do Kuršumlije, zatim u bolnicu u Prokuplju. Nakon pregleda u bolnici, vraćena je u naš stacionar još nekoliko dana na lečenje. Pravo je čudo da je uspela da preživi toliki broj ujeda, jer i daleko mlađim ljudima život bude ugrožen i od samo jednog uboda - potvrdila nam je doktorka Vučković.

FATALAN UBOD! Evo kako da spasete život ako vas ujede STRŠLJEN!

I posle svega baka Zlata je ponovo aktivna. Iako slabije čuje, sve poslove bez problema obavlja, a kako kaže, ova situacija je neće sprečiti da i dalje bere pečurke i ide u šumu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17