• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.08.2018

11:45

ODALOVIĆ: Očekujem optužnice za zločine nad Srbima, ŽRTVE ZASLUŽUJU PRAVDU!

Društvo

ODALOVIĆ: Očekujem optužnice za zločine nad Srbima, ŽRTVE ZASLUŽUJU PRAVDU!

Podeli vest

Predsednik vladine Komesije za nestala lica Veljko Odalović očekuje da Specijalni sud za ratne zločine pripadnika nekadašnje OVK podigne optužnice po dokazima koji su mu dostavljeni za zločine počinjene nad Srbima

Odalović kaže za Tanjug da je reč o velikom broju zločina nad Srbima među kojima su i oni koji su se desili od početka 1998. godine, od kidnapovanja rudara, preko Zočista, Opteruša, Retimlja, ubisVta više od 40 civila, porodice Stolić i Simić, zločina u Livadici i Starom Grackom, kao i drugih zločina za koje postoje izvesni dokazi. 
Evidentno je, navodi Odalović, da nema pravde za srpske žrtve i da zato treba uvek skretati paznju javnosti i pozvati sve one koji za to imaju madat da procesuiraju i kazne počinioce zločina nad Srbima. 

- Između ostalog i Specijalno tužilaštvo ima pun mandat da se ovim bavi, dobilo je i produženi rok da može da obuhvati i zločine koji su se desili u vreme mandata međunarodne misije, 1999. i 2000. godine - kaže Odalović. 

VELJKO ODALOVIĆprintscreen

VELJKO ODALOVIĆ

Uveren je da će kad-tad biti ostvarena pravde za srpske žrtve i da je važno sankcionisati odgovorne za zločine koje su počinili u regionu, a koji se, dodaje, nalaze na odgovornim funkicijama ne samo na prostoru KIM, nego i u nekim drugim bivšim jugoslovenskim republikama. 

- Mislim da taj otklon mora da se napravi da bi region imao budućnost, jer dok god ljudi koji su počinili zločine nesmetano, slobodno šetaju, obavljaju javne funkcije, predstavljaju određene ''kvazi države'' ili države, to je veliki problem - rekao je Odalović. 

Istakao je da zločini moraju da budu sankcionisani, njihovi počinioci prepoznati i identifikovani i da se oni sklone sa scene kako bi se ostavio prostor za neke nove ljude koji nemaju te hipoteke. Odalović kaže da treba da se izvrši pritisak na države koje "povampiruju i daju tim ljudima veliki prostor" da se jednostavno ograde od njih i da se gradi neka nova budućnost u regionu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Srpske žrtve zaslužuju pravdu i ad se počinioci najoštrije kazne.

Slađa

pre 5 godina

Nadamo se svi da će pravda biti zadovoljena , sramota je što zločinci još nisu kažnjeni !

Marko

pre 5 godina

Pronaći i kazniti počinioce monstruoznih zločina nad Srbima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija