• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.08.2018

14:53

STANOVI ZA IZBEGLICE IZ BIH I HRVATSKE: Dačić svečano uručio ključeve, NOVI  DOM ZA 15 PORODICA

Društvo

STANOVI ZA IZBEGLICE IZ BIH I HRVATSKE: Dačić svečano uručio ključeve, NOVI DOM ZA 15 PORODICA

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je danas uručio ključeve 15 stanova u Arilju za izbeglice iz Bosne i Hecegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji

Dačić je naveo da je izgradnja stanova u Arilju jedan od segmenata ukupne realizacije Regionalnog stambenog programa za rešavanje dugoročnog raseljenja iz perioda 1991-1995. godine.

- Srbija je posvećena efikasnoj primeni dogovorenih obaveza što potvrđuje i naše današnje učešće na uručivanju ključeva korisnicima kao simbolički važan gest podrške izbeglicama koji su se opredelili za život u opštini Arilje - istakao je Dačić.

(FOTO) VESIĆ: Za četiri godine izgrađeno 1.134 stana za izbeglice!


On je podsetio da je izgradnja stanova u Arilju započela u julu 2017. godine i da je projekat finansiran iz fonda Regionalnog stambenog projekta u iznosu od 330.000 evra, kao i uz podršku opštine Arilje od 10 miliona dinara. 

Dodao je da je u okviru ovog segmenta Regionalnog stambenog programa obezbeđeno je i pet seoskih kuća u vrednosti od 55.000 evra. Dačić je naglasio da će u okviru Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa biti obezbednjena 661 stambena jedinica za izbeglice širom Srbije. 

U SRBIJI IMA 20.000 NEZAVRŠENIH STANOVA! Investitori ostanu bez para, od kupaca UZMU NOVAC I POBEGNU!

Kako je rekao, osim 261 stana, skoro su u celosti realizovani i ostali tipovi stambenih rešenja čije je vrednost više od 13 miliona evra.

- Otkupljeno je 70 seoskih kuća, izgrađeno 30 montažnih kuća i isporučen najveći deo od 300 paketa građevinskog materijala - rekao je Dačić.
On je napomenuo da je rešavanje izbegličkog pitanja najvažnija moralna obaveza države i međunarodne zajednice, kao i da Vlada Srbije, sa ostalim partnerima, ostaje opredeljena i angažovana na sprovođenju Regionalnog stambenog programa kojim će, kaže, biti obezbeđeno rešenje za 6.000 porodica u Srbiji, od kojih je do danas useljeno 2.102 korisnika. 

Ministar je zahvalio predstavnicima lokalne samouprave i građanima Arilja na njihovoj saradnji u realizaciji stambenog programa, kao i na pomoći i solidarnosti prilikom prijema više stotina izbeglica i raseljenih lica. 
Dačić je, takođe, zahvalio i svim zemljama donatorima i partnerima iz međunarodnih organizacija na podršci u naporima da se reši stambeno pitanje najugroženijih izbeglica iz Hrvatske i BiH. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 5 godina

U koja smo mi vremena rodjeni. Stan od drzave ne dobismo, svajcarci nas satrse, rodjeni na losem mestu, u lose vreme. Made in ( born) Serbia!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija