• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.08.2018

17:33

ĐORĐEVIĆ U JAGODINI: Isplata pomoći porodicama s decom pet dana pre roka!

Društvo

ĐORĐEVIĆ U JAGODINI: Isplata pomoći porodicama s decom pet dana pre roka!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje,  boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je u Jagodini da je danas, pet dana pre roka, počela primena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, a domaćinima je poručio: "Vi ste najbolji primer, opština koja je najviše davala za porodilje"

Inače, kad je reč o primeni novog Zakona, bilo je predviđeno da prve isplate počnu 20. avgusta, ali su one krenule danas i prva osoba koja je dobila novac je iz Kraljeva, objasnio je Ðorđević.

- Do sada je obrađeno 584 zahteva, biće i više do 20. avgusta" - rekao je Ðorđević, dodajući da to pokazuje ozbiljnost države u odnosu na građane. 

Isplate će, napomenuo je, biti redovne, a Gradskom centru u Jagodini obećao je jedno terensko vozilo.

Ministar je u Jagodini posetio Gradski centar za socijalni rad i Centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju i poručio da će njegovo ministarstvo da lobira da Jagodina dobije sve što joj treba u oblasti socijalne pomoći. 

Njega i njegovog domaćina, predsednika Skupštine grada Dragana Markovića, s radom ovih ustanova upoznala je direktorka Gradskog centra Biserka Jakovljević.

Ðorđević je još poručio da će projekat "socijanih karata" zaživeti naredne godine, da će biti transparentan i da će opštine imati uvid u to koliko građana na njihovoj teritoriji dobija pomoć.

Markoviću je zahvalio što podržava Vladu Srbije, u, kako je rekao, svim segmentima, a domaćin je pomenuo da Jagodina u kontinuiteta 13 godina pomaže porodiljama, građanima sa lošom ekonomskom situacijom, starima, bolesnima, nezaposlenima.

- Zahvaljujući našem programu i projektu borbe protiv bele kuge, Jagodina je po poslednjem popisu stanovništav brojnija za 400 porodica, a u školama su dva odeljenja đaka više  - rekao je Marković.

 Podsetio je da je Skupština grada dala "punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću za pregovore u Briselu".

Polaznici Centra za dnevni boravak poklonili su Ðorđeviću i Markoviću svoje crteže, a ministar je zatim posetio Turistički kompleks grada: Akva park, ZOO i Muzej voštanih figura. 

ĐORĐEVIĆ: Cilj su nova radna mesta i kvalifikovani kadrovi




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija