• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. V.

15.08.2018

19:16

POTRESNI VAPAJI OČAJNOG OCA: Deset godina stariji komšija zaveo mi ćerku(15), SAMO JE MOLIM DA MI SE JAVI

Društvo

POTRESNI VAPAJI OČAJNOG OCA: Deset godina stariji komšija zaveo mi ćerku(15), SAMO JE MOLIM DA MI SE JAVI

Podeli vest

Ćerka Dragana mi se nedeljama ne javlja, ne znam ništa o njoj... Molim je samo da dođe, da je vidim, jada se Radivoje

Moju ćerku Draganu, koja ima samo 15 godina, odveo je dečko Nikola (25) da bi je oženio. Već danima se ne javlja, ne znam šta se dešava i samo želim da nam se vrati! Ovako za Informer počinje svoju ispovest Radivoje Kojić (39) iz sela Dvorište kod Šapca, otac maloletne devojčice Dragane, koja je sa dečkom pobegla od kuće i nikom se ne javlja.

Prema rečima zabrinutog oca, mladić Nikola Gluvić (25), koji živi u susednom selu, zaveo je njegovu petnaestogodišnju ćerku sa kojom se već neko vreme zabavlja. Odveo ju je iz kuće, iako su se majka i otac protivili, da bi je oženio!

Nije za udaju

Nesrećni otac prihvata da mu se ćerka zaljubila i da želi da bude sa Nikolom, ali se ne slaže da ode od kuće i da se tako mlada uda!
- Za ovu njenu vezu nismo ni znali, krila je od nas jer se bojala kako ćemo da reagujemo, posebno što je mladić toliko stariji od nje. Ne znam ni kako su se upoznali, verovatno u gradu. Živimo blizu, praktično smo komšiluk. Razumem da je ona u godinama kada se lako zaljubljuje, pa ne vidi ni prst pred okom, ali da se uda, to je nedopustivo! Ona je još dete, tek je završila prvu godinu srednje Tehničke škole u Šapcu, a on je stariji od nje čak deset godina. Uz to, po selu kruže priče da ima vanbračno dete. Očajan sam i ne mogu da se pomirim sa tim da se moja ćerka sa samo 15 godina udala i otišla. I to bez naše dozvole i mimo naše volje - očajan je Kojić.

Informer

Dragana Kojić

On otkriva da je iz očaja i straha zbog Draganinog odlaska iz kuće alarmirao sve nadležne institucije kako bi vratio svoje dete:

Izbegava roditelje

- S obzirom da je maloletna, ja i supruga po zakonu imamo starateljstvo nad njom i bez naše saglasnosti i potpisa ne može da uradi ništa, ni na more da ode, a kamoli da se uda. Ne znam ni kako je to moguće da se uradi... Ali kad imaš poznanstva i veze, može sve! Pokušao sam da razgovaram sa Nikolinom porodicom, da je i oni ubede da je mlada za udaju, da se vrati kući, ali niko ni prstom da mrdne da mi pomogne. Zato sam otišao i u policiju i Centar za socijalni rad u Šapcu. Najstrašnije mi je to što je pre dve nedelje prekinula svaki kontakt sa nama, promenila broj telefona, a porodica Gluvić sve ovo podržava! Podneo sam i krivičnu prijavu protiv tog mladića, jer je bez moje dozvole i saglasnosti najpre odveo moju ćerku u njegovu kuću, a zatim su otišli negde drugde, a da nam se nije javila ni gde je. To je krivično delo! Ja samo hoću da ona dođe kući i da razgovaramo o svemu - zabrinut je Draganin otac, koji pored nje ima još jednu ćerku od 18 i sina starog 14 godina, koji, prema njegovim rečima, očajnički žele da im se sestra vrati kući.

U gradskom Centru za socijalni rad u Šapcu potvrdili su za Informer da je Radivoje Kojić prijavio problem sa svojom ćerkom, ali zbog zaštite podataka o maloletnicima nisu smeli da otkrivaju mnogo detalja.
- Primili smo prijavu vezanu za ovaj slučaj, izlazili na teren i obavili celokupan uviđaj. Uradili smo sve što je u našoj moći, a sada su na redu delovanja policije i Tužilaštva. Ne smemo da iznosimo detalje niti lične podatke, jer je devojčica maloletna - kažu u Centru.

Informer

ZALJUBLJENI Na društvenim mrežama Dragana i Nikola objavili ovu sliku

Krivične prijave i protiv Nikolinih roditelja

Kako Informer saznaje, zbog prikrivanja i podržavanja nezakonitih radnji, krivične prijave su podignute i protiv Nikolinih roditelja koji su ovu vezu podržali!
- Istraga je u toku, svi detalji se razmatraju. Sada policija traga za Nikolom i Draganom jer su nestali, a protiv njega je podignuta krivična prijava. Zbog sabotiranja istrage i zbog činjenice da Nikolini roditelje ne žele da sarađuju sa nadležnima, tvrdeći da pojma nemaju gde bi ovaj par mogao da bude, i protiv njih se vodi postupak kao saučesnika - ispričao je naš izvor blizak istrazi.

SKANDALOZNA ISPOVEST BEOGRAĐANINA KOJI JE PRODAO ĆERKU: Dao sam je, bre, jeftino, neki uzimaju i po 30.000 evra!

Mladiću preti robija

Informer

Advokat Ljubiša Živadinović ističe da ukoliko se dokaže autentičnost priče, u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela, za koje u zavisnosti od učinjenog dela sledi kazna i do tri godine.
- Bez obzira da li je to klinačka ljubav ili ne, ovde je problem jer se radi o maloletnici koja je pobegla od kuće, a zatim i nestala sa svojim momkom bez dozvole i saglasnosti roditelja. Oni sada faktički žive u vanbračnoj zajednici, a dozvolu za brak mogu dobiti samo potpisom roditelja i dozvolom Centra za socijalni rad, koji utvrđuje da li je devojčica sposobna za brak i zajednicu. Teško je komentarisati ovaj slučaj dok ne bude gotova istraga, ali ako se radi o zavođenju maloletnice ili osnivanju zajednice bez dozvole, to svakako jeste krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora - objašnjava Živadinović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Шта ради шабачка полиција...?

Raša

pre 5 godina

Radivoje ,samo bez teških reči i smireno. Na žalost prijatelju od tebe malo toga zavisi. Ako je ona u svojoj glavi rešila da živi sa njim tu si ti nemoćan. Možda je bolje da pustiš da stvari idu svojim tokom ,možda iz nekog revolta prema tebi toj usijanoj glavi svašta padne na pamet. Ako se opeče u životi to će biti njena kazna sa kojom će morati da živi. Razumem te kao oca jer i ja imam ćerku. Od juče razmišljam o tvojoj situaciji i veruj mi da je meni teško a mogu misliti kako je tebi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija