• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

17.08.2018

10:12

AŠANIN: Za tri godine novi Klinički centar u Beogradu

Društvo

AŠANIN: Za tri godine novi Klinički centar u Beogradu

Podeli vest

Srbija će za tri godine dobiti novi Klinički centar u Beogradu, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin

Radovi će se odvijati u dve faze, a u prvoj fazi će se raditi nova kula KCS i rekonstrukcija postojećeg prostora.

- U prvoj fazi dobijamo Urgentni centar, 500 novih kreveta od čega 150 na intezivnoj nezi, 30 operacionih sala, nuklearni centar, nove ordinacije, proširenu labaratoriju - objasnio je Ašanin za RTS.

On je, povodom današnjeg početka rekonstrukcije i adaptacije centralnog objekta KCS, koji će obići predsednik Srbije i ministar zdravlja i potpredsednik Kancelarije za kapitalna ulaganja, rekao da je Poliklinika otvorena 80-ih godina prošlog veka, ali da je ostatak zgrade ostavljen zubu vremena.

Poliklinika, koja je srce KCS, radiće normalno tokom izvođenja radova, a direktor KCS obećava da pacijenti tokom rekonstrukcije neće trpeti.

- Pacijenti neće ništa osetiti, iako kroz ovu ustanovu svaki dan prođe bar 2.000 pacijenata - naveo je Ašanin.

Zgrada KCB počela je da se gradi sedamdesetih godina prošlog veka, ali nikada nije završena. Klinički centar Srbije gradi se skoro pet decenija, a od 2012. godine građani Srbije trebalo je da se leče i u novoj zgradi.

Srbija je za rekonstrukciju četiri klinička centra od Evropske investicione banke uzela pre više od decenije kredit od 210 miliona evra. Prva studija izvodljivosti rekonstrukcije urađena je 2003, druga 2006, a kredit EIB za četiri klinička centra ratifikovan je 2008. godine.
Klinički centar u Nišu je završen, ali već je trebalo da imamo Klinički centar i u Kragujevcu i Novom Sadi, navodi RTS.

Ugovor o rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, ali i gradnji nove zgrade potpisan je sa konzorcijumom koji je dao najbolju ponudu, a vrednost investicije je skoro 70 miliona evra.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija