• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.08.2018

17:52

(VIDEO) PREMINUO POSLEDNJI ROĐAK NIKOLE TESLE: Bio je pronalazač i oženjen Srpkinjom!

Društvo

(VIDEO) PREMINUO POSLEDNJI ROĐAK NIKOLE TESLE: Bio je pronalazač i oženjen Srpkinjom!

Podeli vest

Najbliži, do sada, živi rođak Nikole Tesle, Vilijam Bil Terbo, preminuo je 14. avgusta u svojoj kući u Nju Džerziju, u svojoj 89 godini, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici.

Nikola Tesla je imao brata Daneta i tri sestre, najstariju Milku, stariju Angelinu i najmalđu Maricu. Terbo je unuk starije Tesline sestre, Angeline.

Angelina se udala za protu Nikolu Trbojevica i imali su petoro dece, tri sina i dve cerke. Svi su bili fakultetski obrazovan,i a cetvoro su bili doktori nauka.

Angelinin sin, Nikola Trbojević je bio Terbov otac.

Bio je pronalazač i danas su automobilski menjači bazirani na jednom od njegovih pronalazaka.

Vilijam Bil Terbo, rođen je 10. aprila 1930. god. u Detroitu.

Posle diplomiranja na univerzitetu, radio je u oblasti svemirske i raketne industrije u Los Anđelesu, a od 1973. do penzionisanja.

Supruga Bojana, iz Srbije, bila mu je i ostala velika i stalna podrška, do kraja života, u svemu, a posebno u njegovim aktivnostima u promovisanju života i dela Nikole Tesle.

Terbo je često učestvovao je u međunarodnim skupovima posvećenim Nikoli Tesli.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija