• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2018

20:17

USTAŠE, STIDITE LI SE VI IČEG: Hrvatski carinici srpskim kamiondžijama  NAMERNO OŠTETE PLOMBE pa ih KAZNE 2.000 EVRA!

Društvo

USTAŠE, STIDITE LI SE VI IČEG: Hrvatski carinici srpskim kamiondžijama NAMERNO OŠTETE PLOMBE pa ih KAZNE 2.000 EVRA!

Podeli vest

Udruženje "Međunarodni transport" izdalo je upozorenje prevoznicima da zaobilaze Hrvatsku i da biraju alternativne pravce preko Mađarske i Slovenije. Kako navode, razlog za to je jer je nekoliko stotina domaćih prevoznika za međunarodni drumski transport robe platilo u poslednjih dva meseca paprene kazne na ulazu u Hrvatsku zbog navodno neispravnih carinskih obeležja

Politika piše da vozači tvrde da im hrvatski carinici namerno fizički oštećuju plombe na kamionima, a onda im zbog neispravnih obeležja naplaćuju kaznu i po 2.000 evra.

Kako se navodi, poslovnom udruženju "Međunarodni transport" dnevno se sa istim problemom javlja po nekoliko prevoznika tražeći zaštitu i pomoć, zbog čega je na njihovom zvaničnom sajtu prošle nedelje objavljeno upozorenje vozačima kamiona da izbegavaju Hrvatsku i potraže alternativne pravce preko Mađarske i Slovenije kako bi izbegli novčane kazne koje idu i do 7.000 evra, kao i pritvor za vozače koji odbiju da plate.

Poslednjih nedelja ovaj problem koji traje još od početka godine je kulminirao, piše list i dodaje da niko iz državnih institucija zvanično nije reagovao sve do četvrtka, kada se oglasila Uprava carina, koja je navela da će svaki prijavljeni slučaj detaljno ispitati i da će dodatno pojačati kontrole na svim ispostavama i graničnim prelazima sa Hrvatskom.

ŠIPTARI SVE BEZOBRAZNIJI, SADA HOĆE I VRANJE! Srbijo, na noge, iza ovog stoji "Zapad", Priština se ne bi usudila na takvu ucenu!

Predsednik „Međunarodnog transporta" Neđo Mandić rekao je da se to udruženje povodom ovog problema obraćalo i premijerki Ani Brnabić, Ministarstvu finansija, ali i da su pisali hrvatskoj vladi i ukazivali na probleme koje imaju sa carinskom administracijom na prelazu „Bajakovo".

BRUKA! HRVATI OZAKONILI USTAŠKI POZDRAV! Legalizovan poklič 'Za dom spremni'!

- Prošle nedelje je jedan prevoznik iz Kruševca prevozio tursku robu za Sloveniju. Tovar je bio zapečaćen čeličnom plombom koja je postavljena u Turskoj. Hrvatski carinici su zaustavili kamion, dva službenika su pokušala da je skinu, ali pošto nisu uspeli doneli su pajser i pokušavali dok nisu iskrivili lim, slomili stub na kamionu i otvorili ciradu. I sve to naočigled vozača kome su potom saopštili da mora da plati kaznu od 2.000 evra - rekao je Mandić

Tanjug

On je dodao da se udruženje odmah obratilo Središnjem uredu Uprave carina u Zagrebu, ali je hrvatska carina poslala dva majstora da poprave oštećeni kamion kako bi roba nastavila put ka Sloveniji.

NESOJ LJUDSKI! Crnogorski premijer kod Merkelove zabio nož u leđa Srbiji!

- Ovo je po meni potpuno priznanje krivice i postupka hrvatskih carinika - rekao je Mandić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kažu

pre 5 godina

Posle 3g rasta po milijardu evra u zaradi hrvatski turizam više ne raste i biće uspeh ako zarada bude veća za bar pola milijarde od prošle godine a čekala se i ove da bude opet milijarda! Ali ztao je ministarstvo turizma reklo da je povećan dolazak Srba ove sezone za čak 12% ma biće samo zbog SP u Rusiji i Vatrenog čuda!

ČUDO NEVIĐENO

pre 5 godina

Hrvatska U16 košarkaška reprezentacija na EP u Novom Sadu je danas ušla u finale a igraće od boljeg među Turske i Španije!

mirko

pre 5 godina

Pošto dobro poznajem Ustaše jer sam odande proteran 1991 god. savetujem svim vozačima da bojkotuju Ustaše i okrenu se prema Mađarskoj kojio su nam ipak prijatelji a put je malo duži. Vozači manite se Ustaša jer vam nijedan neželi dobro.

milan lala

pre 5 godina

Vozaci zasto vozite preko Ustasije , autoput preko Madjarske u Evropu je kraci , gledajte Kartu Evrope i izmerite sami kilometrazu. Nihovim autoputem putuju vecinom kamioni iz Srbije i privatno Srbi turisti iz EU. Iz Evrope ka Balkanu i Bliskom Istoku i obrnuto vecina bira pravac autoput Madjarska -Srbija / Srbija - Madjarska jer je kraci . Madjarska je normalna zemlja pa nevidim razlog zasto nepotrebno voziti kroz "U" . Njima nema leka mentalno su bolesni. Mi netrebamo da im omogucavamo izivljavanja , za mene ta drzava ne postoji , kroz nje ne putujem , tamo ne odlazim , robu od njih ne kupujem ...tacka. Oni samo preko Srbije imaju vezu sa Balkanom i Bliskim Istokom , ja bih njima na fin nacin zatvorio tu vezu , napravio bi "U" transportnim slepim crevom u EU. , pa i ono malo sto iz Evrope putuje preko " U " nebi vise putovalo nego bi za Blakan i Bliski istok vozili iskljucivo pravcem Madjarska -Srbija . Putevi bi im ostali pusti kao za vreme 90 -tih kad niko iz Evrope nije putovao kroz "U" . Zeleznicku vezu sa "U " nebi obnavljao sta ce nama kad imamo vezu za Evropu preko Budimpeste , gradimo brzu prugu . Naucio bi ja pameti tu ustasku bandu kostalo bi ih skupi izivljavanje. Vozaci preusmerite pravac ostavite bandite bez zarade.

Lola

pre 5 godina

Pa kad ste glupi pa idete u Hrvatsku i preko Hrvatske.

Joca

pre 5 godina

Da su nam carinske plombe loše, jesu, da se Hrvatska carina iživljava, iživljava se. Meni su mađari dva puta, pred mojim očima, bez nekog napora otvorili plombi i zatvorili (bez oštećenja iste) našu plombu, ali me nisu kaznili, jer oni uvek stavljaju svoju plombu, pa nema uzbuđivanja, bar u vezi toga. Ovo sa hrvatima nema veze sa plombama (naše jesu loše i nepraktične) jer i pre su te iste plombe bile, pa je sve ok bilo, tome je uzrok njihov mentalni sklop i neformalni signali iz Brisela i Berlina. Mađari nas isto maltretiraju, ali oni nikog ne fermaju (ni Brisel) i rade kako hoće, a Hrvati, e oni, o ničem ne odlučiju, jer dobiju instrukcije, a na njima je samo da puste mašti (bolesnoj) na volju. Zato nema čuđenja to je EU, doslednost u sprovođenju zakona vrede samo za probrane članice (HR nije ta), ostali dobijaju instrukcije ili naređenja. Sreća, pa nikad nećemo biti član.

SS

pre 5 godina

I dalje dokazuju koliko nas vole i poštuju,mi njih hlebom oni nas kamenom.Ljubav nema šta,a mi nikako da se osvestimo.

Mali Perica

pre 5 godina

Da li znate da su ustaše ove godine na dan svoje bruke (proslave) zabranili ulaz autima sa tablicama iz Srbije na graničnom prelazu iz pravca Bosanskog Grahova?

Banjo

pre 5 godina

Juce ja carinika pitam zasto kad mi skida plombu on kaze to je zbog tebe. Da ti ne bi naplatili hrvati kaznu. Nece ni firmi ni nikome nego vozacu pisu kaznu. Kad sam mu rekao alito je tvoj kolega drzavni sluzbenik na kvantasu stavio rekao je da nema veze i da ja placam kaznu. Sta sam ja kriv sto su plombe lose i sklone da se izviku iz malo jace zatezanje. Dodjem kod hrvata pita gde ti je plomba kazem skinuli srbi. E sad se vrati za srbiju da ti stave drugu. Sve po vozacima. Ja nisam platio ali kolega jeste iza mene 1500€. Niti smes da kazes nista ni srpskoj ni hr atskoj carini.

Jovan

pre 5 godina

Dokle stvarno mogu da idu zašto vozači kod špeditera ne odrede maršute za Sloveniju Astriju Italiju bilo koju zemlju preko Mađarske a na godišnji odmor na njihov jadran ne bih otišao da mi oni plate neznam da ljudi kao oni šiptari mogu toliko da mrze i budu pokvareni !

Aleksandar

pre 5 godina

Posle svega što se dogodilo Srbima u Hrvatskoj, Jugosloveni se ponašaju kao da se ništa nije toliko strašno odigralo, jer oni su bez obzira na sve JUGOSLOVENI.

Jovica Radojević

pre 5 godina

Što im puštate U kamione u Srbiju da ulaze i još nas truju preko U-trgovinskih lanaca.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija