• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2018

16:26

SRUŠEN MIT O GENOCIDU U SREBRENICI, SADA I ZVANIČNO: Vlada RS stavila van snage izveštaj Komisije o Srebrenici, VREME JE ZA ISTINU!

Društvo

SRUŠEN MIT O GENOCIDU U SREBRENICI, SADA I ZVANIČNO: Vlada RS stavila van snage izveštaj Komisije o Srebrenici, VREME JE ZA ISTINU!

Podeli vest

Vlada Republike Srpske stavila je danas van snage izveštaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u tom području od 10. do 19. jula 1995. godine, i formirala je nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će ispitati i sačiniti izveštaj o stradanju Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine

Izveštaj, koji je stavljen van snage, sačinjen je u Banjaluci u junu 2004. godine i 15. oktobra 2004. godine, a takođe je stavljen van snage zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sednice održane 29. oktobra 2004. godine, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

- U cilju celovitog i istinitog sagledavanja događaja u Srebrenici i srebreničkoj regiji u periodu od 1992-1995. godine, a zbog jačanja poverenja i tolerancije među narodima u BiH, konačnog pomirenja i suživota sadašnjih i budućih generacija, Vlada Republike Srpske formira nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će na objektivan i nepristrasan način utvrditi stradanja svih naroda na području srebreničke regije u periodu od 1992-1995 godine", navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srpske emitovanom nakon posebne sednice. 

Kako se navodi, sastav i zadaci Komisije odrediće se posebnim rešenjem.

Vlada Srpske navodi da, u cilju objektivnog i nepristrasnog načina utvrđivanja stradanja Srba u Sarajevu, a zbog toga što Vlada Federacije BiH nije ispunila nalog Doma za ljudska prava BiH , formira nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će ispitati i sačiniti izveštaj o stradanju Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine.

ČUVENI ISTORIČAR RASTURIO MIT O SREBRENICI! DR EDVARD HERMAN: Srbi su ubili između 500 i 1.000 vojno sposobnih muslimana! I TO ISKLJUČIVO IZ OSVETE!

- Zadužuje se Ministarstvo pravde da u roku od 60 dana pripremi metodologiju rada i predloži Vladi sastav komisija iz prethodnih tačaka. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja - navedeno je u zaključcima Vlade Republike Srpske.

HAG NAMESTIO GENERALU?! UKRADEN snimak koji bi OSLOBODIO RATKA MLADIĆA i dokazao da NIJE NAREDIO SREBRENICU!

Nakon razmatranja informacije o izveštaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u pomenutom periodu, koja je razmatrana na 29. posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske 14. avgusta, Vlada Srpske je stavila van snage i izveštaje Radne grupe Vlade donesene 30. marta i 30. septembra 2005. godine za sprovođenje zaključaka iz konačnog izveštaja Komisije za Srebrenicu sa svim prilozima i s tim u vezi zaključak Vlade Republike Srpske, broj 02/1-020-376/05, od 31. marta 2005. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanojko

pre 5 godina

I Kravicu,Mrkonjic Grad,Livno i sva ostala strtista Srba da se istraze dosta sranja sa Srebrenicom vise.

Lucky

pre 5 godina

Па било је вријеме једном већ, генијалци. Они су нас на хиљаде поклали и поубијали на најзвјерскије начине у околини Сребренице а ни "а" о томе нико на организован начин да каже. Али, зато знају за своје побијене итекако а за Србе их заболи брига. И ми требамо направити исто онакво гробље као они у Сребреници и ставити онолико крстова колико је наших побијено па да се види колико је масовно и Срба побијено. И то на начине на какве се данас ни животиње не убијају и опет смо према њима учинили геноцид а они су нас миловали. Такође,међу њиховим жртвама су многи погинули у борбама са ВРС а има сахрањених и "живих" тј. људи који су и дан-данас живи. U ovom norveškom dokumentarcu je jasno objašnjeno kako su muslimani žrtvovani od strane Alije Izetbegovića i Orića kojeg slave kao heroja (kakva tragikomedija) pa se Srebrenica naziva i "projekat": https://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8.

UFOLOG

pre 5 godina

Postoje dokumenti po koima je u Srebrenici stradalo od 800 do oko 1500 muških glava. Neki od tih muškaraca su poginuli u borbama a prikazani su kao žrtve.

aca

pre 5 godina

imaju i Hrvati dokument koliko je nastradalih u Jasenovcu sve je istina kao i taj vas dokument

Branko

pre 5 godina

" ZNAS KOLIKO HRVATI DRZE DO ISTINE KAD OD POPA IZ JASENOVCA PRAVE SVECA A OD USTASA CE NAPRAVITI CASNE SESTRE, haaaaaaa, haaaaa, haaaaaa"!!!?????? " PA IMAJU I SRBI DOKUMENTE U YU ARHIVU U BG, PA SAD TO HRVATI TRAZE DA UNISTE, haaaa, haaaa, haaaaa"!!!!????? "SRBI ZAPADNIM KOMISIJAMA O SREBRENICI NE MOGU VEROVATI POSTO SE TE STVARI NAMESTAJU ZA POTREBE ZAPADA A NA STETU SRBA. DOKAZ: HASKI SUD NIJE OSUDIO NITI JEDNOG BOSNJAKA, HRVATA IZ HR, NITI SIPTARA SA KOSOVA, KAO I BIH SUD STO NE SUDI BOSNJACIMA"!!!???? "STAVITE MALO PRST NA CELO MOZDA VAM KLIKNE KAKO STVARI STOJE, OKRENITI CE SE KOLO SRECE"!!!!!?????

Istina

pre 5 godina

Имају и немци и енглези и ватикан поред југословенске архиве остављене у Москви јако добри урађено истра живање од стране срвата у послератном периоду о Јасеновцу, и то ће да отрежњује пошто се тас на ваги исправља. А ви потурице знате истину, само што ће је полаko и свет сазнати и прихватити. А о примљеној вери вам доста говоре изасланици избеглице у еу.

Srbin

pre 5 godina

Hrvatska komisija je prebrojala žrtve ustaškog pokolja posle ww2 i došla do cifre od oko 500 hiljada.danas se u hrvatskoj govori o oko90 hiljada mada prema nemačkim svedočenjima,ustaše su se hvalile da su poklali milion ljudi(srba najviše).inače samo u prošlom veku je zbrisano između 3 i 4 miliona srba (u oba velika rata kao i balkanskim ratovima).za taj veliki genocid niko ne snosi odgovornost...

Anti rusofil

pre 5 godina

Istina boli srbi su pravili ne samo u Srebrenicu vec citavu Jukoslaviju. Dok ptiznate to uvek cete imate neprijatelja. Prvi ste poceli rat i uvek ste izgubili

Branko

pre 5 godina

"DA ISTINA BOLI, KAD STE TAKO POSTENI STA VI NE PRIZNATE KOJE STE VI SVE RATNE ZLOCINE POCINILI. VI PRICATE DA SU SRBI U BLATU, A VI STE U G*VNIMA, KAD STE U STANJU DA UBIJATE VLASTITI NAROD, DOKAZ: PIJACA MARKALE, TUZLANSKA KAPIJA, I ALIJA JE NA NAGOVOR KLINTONA ZRTVOVAO NAROD U SREBRENICI" GLEDAO SAM JAVNO IZJAVU MUSLIMANA, UCESNIKA OBRANE SREBRENICA KOJI JE REKAO, CITIRAM: "DA IH JE IZDAO ALIJA I DA JE ON JAKO, JAKO LOS COVEK"!!?????

Marcco

pre 5 godina

Do ubijanja u Srebrenici je definitivno došlo, broj je sporan. Jasno je takođe da su muslimanske jedinice pod zaštitom "međunarodne zajednice" godinama ubijale Srbe i u samoj Srebrenici i u okolnim selima. Upadi su se sprovodili skoro svakog dana a kad pobiju sve što mogu, nazad u zaštićenu zonu i niko im ništa nije mogao i smeo.... dok nekome nije pukao film. Samo, sumnjam da su ti pobijeni krivi za sve to. Pa onaj Naser Orić je pobegao par dana pred napad na Srebrenicu sa svojim koljačima. Sumnjam da je ikoga od svojih divljaka ostavio u Srebrenici. A da je "međunarodna" zajednica radila svoj posao, ništa se ne bi desilo i mnogi bi danas bili živi. Međutim, upravo su oni Orićeve naoružavali i pružali logističku podršku i zaštitu.

Pomracenje uma

pre 5 godina

Srebrenica. To ona varos od 2500 stanovnika , sa 8000 zrtava. Jel to?

Vasilim

pre 5 godina

Више од пола ,,побијених'' у Сребреници редовно излази на све изборе. И ником ништа.

Mane

pre 5 godina

Trebalo bi sve podatke i dokaze koje imamo precizno i koncizno urediti i napraviti više TV emisija o tome, a onda preći u medijsku ofanzivu prezentujući ih zapadnoj javnosti.Potrebno je zakupiti javne termine na svetskim televizijama i krenuti u borbu za istinu.Jedino na taj način ćemo moći nešto da postignemo.Mi Srbi znamo istino pa je ova rasprava koja je pokrenuta besmislena ako se ne predstavi svetskoj javnosti,valjda je to cilj.

milan lala

pre 5 godina

Posto oni , muslimani , srpske nevine zrtve ne priznaju i nevide , na srpska gorblja ne dolaze da odaju postu i obeleze dan nevino stradalih , netrebamo ni mi da njihove zrtve priznajemo niti da ucestvujemo u obelezavanju dana stradalih , niti da imao osecaj saucesca jer to oni prema nama nemaju . Zato treba kako oni nama tako mi njima . Dosta je bilo naseg mazohizma i uvlacenja u guz..u neprijateljima . Oni nam nisu potrebni nizasto , nemoramo sa njima imati nikakve veze i odnose ako nece nek im bude . Dosta lagana o Srebrenici.

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

ZASTO je vlada Republike Srpske cekala 23 godine za ovaj potez i ovi odluku. Ako dokazemo istinu, trebat ce nam 230 godina da to ostatak svjeta prizna. A mozda nece ni nikada. Muslimani odnosno Alija je u dogovoru sa amerikom (amerika se pise malim slovo tek toliko da znate) izdala Srebrenicu i povecala broj poginulih da bi se mogla podoci optuznica za genocid. Jer je da bi se ta optuznica podigla 'potreban' je odredjen broj ubijenih. A sto 'ravno 8000 ubijenih' i potvrdjuje. Kao da su oni koji su ubijali brojali pa kada su dosli do tog broja onda vise nisu htjeli. Kkao da to nije recimo 7 851 ili 8 258 ?

Jure

pre 5 godina

Čuj, srušen mit o Srebrenici. I to srušen ni otkog drugog no od onog ko je prouzrokovao taj mit.

Branko

pre 5 godina

" VIDIS KAKO JE TO TEBI CUDNO, A NIJE TI CUDNO STO HRVATI SVAKE GODINE SMANJUJU BROJ ZRTAVA U JASENOVCU"!!??? "SAD VEC TVRDE DA JE TO BIO RADNI LOGOR, A JAD SU DECA U PITANJU TVRDE DA SU IMALI I VRTIC ZA DECU U JASENOVCU"!!!!???? "POPA IZ JASENOVCA STEPINCA PROGLASAVAJU SVECOM A USTASE IZ JASENOVCA CE PROGLASITI DA SU BILE CASNE SESTRE I HRVATI SVOJU ISTINU IZGLASAJU U SABORU KAKO NJIMA ODGOVARA"!!!!??????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija