• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

19.08.2018

09:58

INCIDENT NA PREOBRAŽENJE! Crnogorska policija sprečila Amfilohija služi Liturgiju!

Društvo

INCIDENT NA PREOBRAŽENJE! Crnogorska policija sprečila Amfilohija služi Liturgiju!

Podeli vest

Ponovo je pred crkvom na Ivanovim Koritima nadomak Cetinja onemogućena služba povodom velikog hrišćanskog praznika

Uprava policije Crne Gore i ove godine najpre je zabranila, a potom i onemogućila mitropolitu Amfilohiju da održi službu povodom Preobraženja Gospodnjeg u Crkvi na Ivanovim Koritima.

- Policijske snage su od rane preobraženjske zore bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima tako da sveštenstvo i verni narod nisu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Policija nema pravo, da svojim nezakonitim rešenjima grupicu samozvanaca proglašava za crkvu i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osećanjima pravoslavnih vernika. Uprava policije je dužna da u skladu sa zakonskim propisima na zakonit način predupredi i spreči ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, "od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu", kažu iz Mitrpolije, povodom još jedne zabrane vernicima i mitropolitu Amfilohiju da na Preobraženje održe službu, čime im je uskraćeno pravo na slobodu veroispovesti.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Reaguj Vucicu i resi ove debile crnogorce u Srbiji

Mornar Popaj

pre 5 godina

Sta reci.... Vlast u CG sama sebe hoce da unisti ovim postupcima... Mnogi ce se okrenuti protiv njih,mnogi koji su ih podrzavali.. Ali ovo je sramno sto se radi. Mislim da je CG momentalno divlja drzava na Balkanu....

Mornar Popaj

pre 5 godina

Kao sto je Rusija uradila sa Turskom kad su srusili vojni avion udarila im sankcije na uvoz robe iz Turske.... Mislim da bi i Srbija trebala nesto da uradi da uvede zabranu izvoza robe za CG.... Ako to ne uradi znaci da je u interesu njihovo dupe a za ostalo je nebitno sto se desava... Trebalo bi i Srbija polako idto kao CG da zabranjuje i udara noz u ledja Montenegrinima kao i oni nama...

Zoran

pre 5 godina

Milo od Crne gore pravi Kosovo.. Pritiska srbe i proteruje sramota.. Vucic da nesto resava sa ovim politicarima u Crnoj Gori, crna je da gore nemoze biti crnja za srbe u njoj...

Trtica

pre 5 godina

Osilio si se mafijašu milo...osilio i to pogano!!! Kad računi dođu na naplatu biće vam kasno!!! Sve pripadnike zločinačkog milovog udruženja registrovati i kad dođe vreme procesuirati i to najstrozije sto bude moglo...a za početak bi im trebalo zabraniti ulazak u Srbiju i napisati krivicne prijave vec sada protiv svih iz tog zločinačkog udruzenja! Goniti ih svuda i uvek dok se ne prizovu u pamet!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija