• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2018

21:07

(FOTO) SPREKTAKL U DOBANOVCIMA: Obeležen Svetski dan helikoptera!

Društvo

(FOTO) SPREKTAKL U DOBANOVCIMA: Obeležen Svetski dan helikoptera!

Podeli vest

Povodom Svetskog dana helikoptera, na heliodromu u Dobanovcima danas je upriličen helikopterski spektakl, u okviru kojeg su posetioci mogli da uživaju u promotivnim letovima

Posetiocima manifestacije takođe je predstavljena široka primena helikoptera u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu, kao i u brojnim drugim misijama i oblastima. 

Tanjug

U organizaciji "Balkan Helicopters", drugu godinu zaredom, prezentovana je trka bespilotnih letelica, nakon čega su pripadnici Gorske službe spasavanja, kako je objasnio Nemanja Milić iz Gorske službe, prikazali pokaznu vežbu - na koji način spasilačke misije mogu da se izvode u saradnji sa helikopterskim transportom. 

Tanjug

Pilot Goran Krneta izveo je slobodni let helikopterom, uz akrobacije, a obraćajući se prisutnima kazao je da je zadivljen brojem posetilaca, da mu to govori o velikom interesovanju za ovaj događaj i posebno se zahvalio na prisustvu pripadnicima ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, kao i pripadnicima helikopterske jedinice MUP-a Srbije. 

Tanjug

On je posebno istakao zadovoljstvo što vidi značajne ljude iz avio industrije, što govori o tome, kaže, da helikopteri postaju vrlo značajan segment vazduhoplovne industrije u Srbiji. 

Tanjug

Tokom manifestacije, posetici su imali priliku da isprobaju komande helikoptera na simulatoru, da se fotografišu u pilotskoj jakni, te sa ostalim pilotskim rekvizitima, kao i da vide i slikaju se u old tajmerima.

Tanjug

Takođe, održane su i radionice u okviru kojih su posetioci mogli da nauče kako se pakuje padobran, popravlja helikopter i upoznaju se sa funkcionisanjem sistema svetlosnog obeležavanja heliodroma.


Direktor Balkan Helicopters, Sara Krneta novinarima je kazala da su svi posetioci mogli da se upoznaju sa helikopterom, kao i da upoznaju komande helikoptera Robinson 44 i Robinson 46. 

Tanjug


- U posetu nam je došao i policijski helikopter Bel 206. Svi su različitih namena, a najveću imaju u komercijalnom letenju - objasnila je Krneta.

Zadovoljna je, kaže, velikom zainteresovanošću za manifestaciju, posebno što je najviše posećuju ljudi sa malom decom, mladenci, a da su za njihove usluge zainteresovani i prilikom prosidbi, proslavi rođendana, kao i "adrenalinski zavisnici".

Tanjug

Predstavnica Turističke organizacije Srbije Olgica Miljković smatra da događaji ovog tipa pomažu u promociji turizma u Srbiji i dodaje da su sa Balkans helicoptersom organizovali već dve turističke kampanje. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija