• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2018

16:17

ŽUTI MIŠEVI! Hoće da brane Kosovo i glume junake, a UPLAŠILI SE VOJNOG ROKA OD 90 DANA!

Društvo

ŽUTI MIŠEVI! Hoće da brane Kosovo i glume junake, a UPLAŠILI SE VOJNOG ROKA OD 90 DANA!

Podeli vest

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučič juče u Batajnici izjavio da država razmatra da od 2020/21. godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci, "žute junake" koji se na društvenim mrežama ubiše braneći Kosovo, odmah je uhvatila panika

Iako je Vučić samo nagovestio da će država u skladu sa procenom Ministarstva odbrane i raspoloživim finansijskim sredstvima razmotriti uvođenje obaveznog vojnog roka u trajanju od samo 90 dana i to tek od 2020. godine, "žuti junaci" su na Tviteru i Fejsbuku započeli su kuknjavu.

I sama pomisao na to da bi mogli da obuku uniformu Vojske Srbije kod većine protivnika aktuelne vlasti i predsednika Vučića izazvala je opštu pometnju.

Dosadašnji oštri zagovornici odbrane Kosova i Metohije po svaku cenu, pa čak i oružjem, odjednom su podvili repove i počeli da zapomažu, kako Vučić hoće da ih vodi u rat.

(ANKETA) VUČIĆ: Razmatramo vraćanje obaveznog vojnog roka!

Opasnosti da će njegovi malobrojni sledbenici morati čak tri meseca morati da ustaju u pet ujutru, da nameštaju krevete i rade jutarnju gimnastiku uplašio se i Saša Janković, lider nekoliko fantomskih opozicionih pokreta.

On je danas zbog ideje o vraćanju obaveznog vojnog roka napao Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina tvrdnjom da oni tom idejom urušavaju Vojsku Srbije i sistem odbrane?!?

Janković doduše nije objasnio kako bi se to vraćanjem vojnog roka mogao urušiti sistem odbrane.

Opštoj kuknjavi zbog razmatranja uvođenja vojnog roka pridružili su se i neki mediji u Srbiji, što je Vučić u Batajnici ovako prokomentarisao:

- Bio sam kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kažem da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mi da želim da uvedem zemlju u rat - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slađa

pre 5 godina

Do juče su se , žuti mišOvi , zalagali za to da je patriotski čin poslati dete od 12 godina na vojnu obuku , a , sada , kada je došlo vreme da oni obuku uniforme , nije patriotski čin, prpa bato !

Kaktus037

pre 5 godina

Vojni rok ce mlade ljude da vrati zdravom razumu a ne da posecuju paravojne kampove.

Kaktus037

pre 5 godina

Vojni rok pod obavezno,mnogo je bilo lepse kada su mladi ljudi isli u vojsku.

Petar Golemi

pre 5 godina

E tako......Posto smo se igrali demokratije i izgubili svaki atribut drzave i postali patkarsko tajkunska kikiriki drzava, odjednom se svi oni kojima nesto nije jasno poceli da se bune protiv obnavljanja ma kojeg atributa drzave.Smeta im ekonomija, kakva god da je, smetaju im redovne penzije ,koliko god da su skromne smeta im ponovno uspostavqanje drzave , odnosno jasno pokazana spremnost da nase jedinice udju , po Rezoluciji 1244 na Kosovo i Metohiju.....A zasto? Jer interesi drugih strana nisu interesi Srbije nego njihovih mentora iz inostranstva.....na zalost.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija