• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2018

09:33

POPOVIĆ: SRBIJA AKO HOĆE DA BUDE JAKA I NEUTRALNA MORA DA UVEDE VOJNI ROK!

Društvo

POPOVIĆ: SRBIJA AKO HOĆE DA BUDE JAKA I NEUTRALNA MORA DA UVEDE VOJNI ROK!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izrazio je punu podršku ideji o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka, koji je najavio predsednik Republike Srbije  

- Jačanje vojne moći Srbije je garant očuvanja stabilnosti u regionu i zaštite interesa srpske države i naroda - smatra Popović. 

Prema njegovim rečima, načinjena je velika greška kada je, 2010. godine, služenje vojnog roka ukinuto od strane zagovornika ulaska Srbije u NATO pakt.

- Tada sam kao narodni poslanik bio kategorički protiv donošenja takve odluke - podseća ministar. 

Srbija, kao vojno neutralna država, mora na svaki mogući način da jača svoju vojnu moć. 

(VIDEO) SRBIJA NABAVLJA PUME! Jedan od najmoćniijh HELIKOPTERA NA SVETU braniće naše nebo!

- Pored kupovine naoružanja i sve snažnije vojne saradnje sa Rusijom, moramo imati vojno obučeno stanovništvo i što širu vojnu rezervu, kako bismo sačuvali našu državnu nezavisnost, nacionalne interese u regionu i vojnu neutralnost - navodi Popović. 

(ANKETA) VUČIĆ: Razmatramo vraćanje obaveznog vojnog roka!

- Istorija Srbije je pokazala da je vojno obučeno stanovištvo imalo ključnu ulogu u odbrani naše zemlje i očuvanju njene slobode - kaže Popović i zaključuje da su vojna obuka i jačanje patriotskih osećanja i ljubavi prema otadžbini kod mladih ljudi, uslov slobodne i snažne Srbije. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 5 godina

da li je neko od vas nosio unformu kad je grmilo?gde ste bili, nisam vas sreo za 3 god sluzbe.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija