• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti onlajn

22.08.2018

10:21

DOSTA IM CRNOGORSKE BAHATOSTI, I KANADA SE UKLJUČUJE U SPASAVANJE SARE VIDAK, koja je već danima u kazamatu u Spužu!

Društvo

DOSTA IM CRNOGORSKE BAHATOSTI, I KANADA SE UKLJUČUJE U SPASAVANJE SARE VIDAK, koja je već danima u kazamatu u Spužu!

Podeli vest

Pritvorena srpska državljanka Sara Vidak (20), koja je već nekoliko dana iza rešetaka zatvora u Spužu u Crnoj Gori, mogla bi ove nedelje da bude puštena na privremenu slobodu ukoliko sud prihvati žalbu njenog advokata

Branilac mlade Beograđanke Srđan Lješković kaže da odluku o žalbi očekuje u ponedeljak ili u utorak, nakon čega će predati zahtev za jemstvo. Takođe je obavešteno i diplomatsko predstavništvo Kanade jer Sara ima i njihovo državljanstvo.

I sudija na tapetu

Preko srpskih medija oglasio se i neimenovani Nišlija koji tvrdi da je pre tri godine takođe imao neprijatnosti sa sudijom Jelenom Stanišić, zbog koje je na pravdi boga bio pritvoren u Spužu. Ona navodno nije prihvatila dokaz o njegovoj uplati kazne za saobraćajni prekršaj, pa ga je stavila na poternicu. Za to je Nišlija saznao tri godine kasnije na najgori mogući način. Kada je sa porodicom 2016. krenuo na odmor u Crnu Goru završio je u Spužu, kako kaže, u ćeliji sa psihopatom. Zbog toga je podneo tužbu protiv crnogorske države, a postupak pred podgoričkim sudom još traje.

- Ambasador ili konzul Kanade je najavio dolazak, onda ćemo zajedno da posetimo Saru. Nadam se da će u međuvremenu Veće osnovnog suda u Kotoru pozitivno rešiti žalbu - rekao je advokat.

DAČIĆ: Utvrditi razlog pritvaranja Sare Vidak!

Sarina majka Olivera Vidak Kovačević kaže da strahuje za svoju ćerku čije je zdravlje narušeno.

- Sve što znam je da deli ćeliju sa Crnogorkom i Ukrajinkom. Nije mi poznato ni kako joj je zdravlje, ni u kakvim je uslovima, ništa - kroz suze priča majka kojoj kao ni Sarinom momku Stevanu nisu dozvoljene posete jer imaju status svedoka.

I Sarin otac, ugledni filmski radnik Aleksandar Vidak trebalo je da doputuje iz Istanbula i da je poseti.

DETALJI HAPŠENJA BEOGRAĐANKE u Kotoru zbog napada na sudiju! Majka devojke tvrdi: MOJA ĆERKA JE ŽRTVA, NAPALI SU JE JER IMA SRPSKI PASOŠ!

Sara je sa majkom, dečkom i mlađim bratom bila na odmoru u Crnoj Gori. Ima zdravstvenih problema, pa je odmor na Crnogorskom primorju trebalo da bude deo reahabilitacije. Nakon manjeg saobraćajnog udesa došli su kod sudije za prekršaje Osnovnog suda u Kotoru Jelene Stanišić i doživeli neprijatnost.

Kako tvrdi Sarina majka, sudija je vikala na njih, a potom njenu ćerku uhvatila za ruku u nameri da je izbaci iz kancelarije, da bi potom pozvala obezbeđenje tvrdeći da je devojka fizički nasrnula na nju. Sari je određen 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od bekstva, a sudiće joj se za napad na službeno lice zašta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

" MILOGORCI, JEL VAM OVA DEVOJKA UGROZAVA NACIONALNU BEZBEDNOST ILI VASEG MILA KAD SE TAKO PONASATE"!???? "POSTALI STE NAJGORI SLJAM NA SVETU"!!!???

Vlah alija

pre 5 godina

Čudni ste vi srbi dajet toliku medisku pažnju borbi te cure za pravdu i protiv bahatosti pravosudja cg a onog jadnika dragičevića u rs što se bori za pravdu ubijenog sina ignorišete mesecima sramota bre otac ostao bez sina zbog korupcije a niko a da kaže

boro

pre 5 godina

sve više vjerujem Zukorliću , da su crnogorci i albanci isti narod .

Branko

pre 5 godina

" CUDI ME KAKO VI BOLESNICI NISTE SARI JOS I ORUZJE PDMESTILI I NAPRAVILI TERORISTU OD NJE. VAMA TAKVI SCENARIJI I NESU STRANI KAO DA VAS SKOLUJU AMERI I BRITANCI"!!!!?????

Bosko

pre 5 godina

Zasto se Srpski turisti ne solidarisu i napuste Milogoru.Treba ih nauciti pameti i da nase novine svaki dan pozivaju da se tamo ne ide na ljetivanje.Kako je Putin uveo u red Tursku.

Javor

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko se jednostrano u Srbiji gleda na ovaj slučaj. I Kanadi bila zatvorena i debelo kažnjena zbog napada na sudiju. Komentatori prihvataju samo jednu, optužene, "istinu", kao da su svi bili ocevidci.

Branko

pre 5 godina

" IZGLEDA DA SAMO TI ZNAS PRAVU ISTINU, ILI SI ISTI SLJAM KAO I ONI"!!!!????? " TAKVA UZBUNA KOD MINISTE PRAVOSUDJA SE DIZE KAD SU TERORISTI U PITANJU, A NE STUDENTICA 20 G"!!!!?????

zoran

pre 5 godina

da si srbin onda bi znao da su kamere sve snimile ali su naprosto snimci isparili a i policajac je bio tu koji je razdvoio sudinicu od sare al nezeli da svedoci sta je bilo.

Zoran

pre 5 godina

Ajmo svi crnogorci napolje iz Srbije idite u vasu cg kad vam je tamoda najbolje sram vas bilo samo lud srbin moze doci kod vas na more

kibo

pre 5 godina

Zukorlić je apsolutno u pravu, a zaista je utvrđeno da potiču od jednog plemena, arnauta.

Vuk Vojinovic

pre 5 godina

Prijatelju upravu si.Severna Albanija je mahom nastanjena srpskim zivljem vekovima unazad. Vecina njih se poarbanasila,tako da jesu Crnogorci I Albanci isti narod - Srpski. Medjutim Srbi imaju jedan problem. A on se zove "mi smo najbolji Srbi, a ovi drugi ni nisu Srbi uopste. To je jako izrazeno u Cg u Sumadiji,medju Moravcima,Juznjacima,Hercegovcima itd..sve dok je tako bice nam ovako. Frustracije zene koja radi u sudu,ne treba poistovecivati sa pripadnoscu bilo koje nacije,posto sam se isfrustriranih zena, a i muskaraca nagledao po Bg u tonama...

Deda Nole

pre 5 godina

Milogorci su postali najvece fukare ne libeci se da i bolesne osobe koje su dosle na oporavak sikaniraju na ovaj nacin jos ce sudija ako sme da se upotrbi taj sveti pojam trasiti od bolesne osobe nadoknadu za pretrpljeni strah prilikom obavljanja"svoje duznosti"e to vam je braco crnogorci pravo lice aktuelne vlasti.

gago

pre 5 godina

Navalite narode u tu "bratsku"nam Crnu Goru.Navalite narode u tu "demokratiju" i trosite evrice i zivce ......Navalite i samo navalite......Oni nama kriminal i drogu mi njima pare.

Zarko Rankovic

pre 5 godina

Na magistrali kod Budve pre mesec dana je pijana "milogorka" cerka bogatog tate milogorca usmrtila momka Srbina sa Kosmeta i tesko povredila njegovu verenicu i sta je na kraju bilo. milogorka se seta slobodno a Sara Vidak robija zbog dokazane sudinice psihopate. Klasicna plemenska zajednica i zamolio bih ovom prilikom gradjane republike Srbije da dobro razmisle o ovim znanim i skrivenim problemima kada ulaze u ovu (banana, primitivnu,mafijasku,korupcionasku,sibicarsku...) kvazi drzavu jer mogu da imaju ogromnih problema.

Srba

pre 5 godina

Hajde sada kanađani, ukinite crnogorcima vize sa kojima borave u Kanadi, deportujte ih nazad u CG i proterajte im ambasadora

Mrgud strasni

pre 5 godina

Narode , izbegavajte crnu goru kao kugu, jer oni su gori i od same kuge. ...

Sale

pre 5 godina

Takoje. Svi u Grčku... Tamo smemo da bijemo sudije...

Pomracenje uma

pre 5 godina

Na sta je spala Srpska Sparta. E moji nekad junaci. Poceli ste da brijete noge, blajvate rvatima i albancima puna vam usta komsijskih k..ceva.a iz dupeta ga NATO ne vadi. U sta ste se napravili. Djedovi vam se u grobu prevrcu, deca ce vas se stideti.

Ilija zoric

pre 5 godina

Ako je neduzna pustice je...Zato bez donosenja sudova..Zatvor je za ljude...Ja sam srbin i nikad u Crnoj Gori nisam doziveo neprijatnost a naplacao sam se kazni(bio sam kriv)...jedino sam zamerio sto mi uzmu dokumenta dok ne platim al kako vidim mnogi uteknu a ne plate...

Zo

pre 5 godina

Kaze narod u CG nismo mi krvi nismo mi za ovakve poteze pa da niste gospodo ne bi glasali za ove ustase u vrhu i ne bi na vlasti bili srbomrsci vec vasi ljudi Srbijanci neka vam.je na nauk ova prica sa nevinim bićem pa idite opet kod njih na odmor

za Javore

pre 5 godina

Javore moj, nema dokaza da je devojka napala sudinicu. Zasto bi se sudiji verovali vise nego devojci od 20 god? Zato postoji proces utvrdjivanja krivice. Akcenat je na tome sto su detetu odredili prirvor od 30 dana kao da je najveci kriminalac. Mogli su da joj uzmu pasos i kran price. Pa mi smo vise postovanja imali prema HR navijacima. Uhapsili osudili na osnovu snimaka i proterali.

Nesa

pre 5 godina

Ne serite vise kao da smo mi Srbi dobri treba da znaju mamina i tatina deca da nije im to Beograd pa mogu da se kurce jer su nedodirljivi . Siguran sam da je kriva i da je vredjala sudiju. Ja letujem vec 30 god u Crnoj gori i nikad ni mene ni moju porodicu niko nije lose pogledao od Crnogoraca sem Srba koji su vlasnici apartmana i konobara koji su Srbi.

Srba

pre 5 godina

Ni je ona jedina srpkinja osumnjicena za nesto sto ni je ucinila,primer je i srpski general Bratislav Dikic,koji vec 3 godine lezi u crnogrskom zarvoru,dok crnogrski kriminalci slobdno setaju po srpskim gradovima i truju omladinu dilujuci drogu?Crnu goru i njivo parce od mora treba izbegavati.

Predrag

pre 5 godina

Ne verujem da ne vidite da je ta devojka samo jedno od sredstava za razdvajanje Srbije i Crne Gore.

dragan

pre 5 godina

Qcigledno da je Srbija nedovoljno ucinila za tu devojku Radi cega??? mozda zbog cg "brace"koji to nisu bili (bar jedan deo) Ovo je SRAMOTA za srpsko pravosudje pogotovo diplomatiju !!!! Sad se ukljucuju kanadjani sta su cekali do sad

milos zekic

pre 5 godina

ja sam imao blizak susret sa istom sudijicom koja mi je izrekla kaznu od 480 evra jel sam vozio u velikom pijanom stanju kako je ona navela od 0 ,6 promila alkohola kad sam tražio da mi se vadi krv da bi se to dokazalo da je kasno za to jeli je prošlo sat vremena od duvanja dzogera kad sam rekao da nemam pare da to platim rekla je da nema problema daće dati auto na licitaciju i tako nadohnaditi svoje troškove a auto što stoji ispred kotorske policije parking de naplaćuje 30 evra na dan tako da sam morao to platiti

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija