• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rts

24.08.2018

13:59

BAKA MILICA SA VUČIĆEM PROSLAVILA 97. ROĐENDAN! Od predsednika dobila i poklon

Društvo

BAKA MILICA SA VUČIĆEM PROSLAVILA 97. ROĐENDAN! Od predsednika dobila i poklon

Podeli vest

Milica Živić koja već deset godina boravi u Gerontološkom centru na Voždovcu proslavila je svoj 97. rođendan u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića koga, kako kaže, veoma ceni jer se bori za Srbiju

- Mnogo mi znači što rođendan slavim u prisustvu predsednika, cenjenog i poštovanog čoveka. Šta je sve učinio za Srbiju, srpski narod, bori se, ono što se kaže do poslednje kapi krvi - kaže Živićeva koja je u domu poznata po tome što voli da čita.

Tanjug

Mladima je poručila da vode računa o svom duhu i telu, ukoliko žele da žive dugo, a ona je, kaže, živela "normalno" kao i svi.

Odrasla je u kući gde ih je bilo devetoro, završila školu, a onda veći deo radnog veka provela u Grafičkom zavodu i državnoj štampariji.

Predsednik je isekao prvo parče rođendanske torte i slavljenici uručio prigodan poklon -knjigu sa posvetom.

Slavlje je nastavljeno u kafiću u okviru Gerontološkog centra sa nazivom "Alchajmer kafe" uz pesmu "Ovo je Srbija" i uz druženje stanara Centra.

Tanjug

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić, koja je bila domaćin predsedniku Vučiću prilikom obilaska centra na Bežanijskoj kosi, rekla je da je obeležavanje rođendana Živićeve bio jedan od motiva za pokretanje novog programa "Mreža 90 plus".

Taj program, prema njenim rečima, podrazumeva da korisnici centara koji imaju više od 90 godina mogu da preko besplatnog telefoskog poziva dobiju intenzivniju podršku stručnih radnika.

VUČIĆ OTKRIVA: ZNAČAJNO POVEĆANJE PENZIJA VEĆ OD OKTOBRA!

Mišić je zahvalila predsedniku na trudu koji ulaže da bi državi i budućim gerenarcijama bilo bolje.

- Mi smo odrasli i zreli ljudi, realni pre svega i umemo da cenimo napore i istrajnost. Neizmerno smo zahvalni i tu smo ako procenite da je naša pomoć bilo kada potrebna, evo ova vojska od nas skoro 14.000 vam je na raspolaganju - rekla je Mišić u obraćanju predsedniku.

Ukazala je da je Vučić kao premijer pokrenuo inicijativu koja je za radnike u sistemu socijalne zaštite veoma važna, a reč je o poboljšanju njihovog materijalnog položaja.

Hvala vam na pokretanju inicijative da se na pravi način sagleda materijalni položaj zaposlenih i njihov broj, jer sistem socijalne zaštite čine ljudi, a mi bez dovoljno ljudi ne možemo da obavljamo posao kako treba - rekla je Mišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija