• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2018

11:30

POLICAJAC BESFORT JUNUZI NEGIRA: Nikada nisam propagirao "veliku Albaniju"

Društvo

POLICAJAC BESFORT JUNUZI NEGIRA: Nikada nisam propagirao "veliku Albaniju"

Podeli vest

Policijski službenik Besfort Junuzi iz Velikog Trnovca reagovao je na tekst objavljen 16. 08. 2018. u štampanom izdanju Informera pod naslovom: "Srpski policajci nekažnjeno slave 'veliku Albaniju'", demantujući navode iz tog teksta tvrdnjom da "nikada u svom životu, bilo direktno, bilo indirektno, nisam propagirao ideje niti simbole "velike Albanije". Junuzijev odgovor prenosimo u celosti:

"Informacija objavljena u pomenutom dnevnom izdanju ovih novina, u kojoj se iznose tvrdnje da moja malenkost javno propagira simbole šiptarskih terorista i "velike Albanije", odnosno da slavim "veliku Albaniju" predstavlja grubu i malicioznu neistinu. Naime, nikada u svom životu, bilo direktno, bilo indirektno, nisam propagirao ideje niti simbole "velike Albanije.

Kako bi potkrepili neistinite tvrdnje iz naslova, informacije i zaključke koji se iz iste izvlače, autor informacije je pisao o dve epizode tokom policijske obuke u Sremskoj Kamenici, za koje tvrdim da su čista laž i izmišljotina.

Opisani događaj, tokom koga sam navodno, dok su se intonirale himne Srbije i Albanije, na srpsku himnu reagovao ćutke, ne ustajući sa stolice, da bih za vreme intoniranja albanske himne pevao iz sveg glasa, je lažno predstavljen sa namerom da se vrši moja diskreditacija i srozava ugled koji uživam među kolegama i sugrađanima. Prava istina o ovom događaju jeste da sam ustao tokom intoniranja obe himne, u nameri da izrazim poštovanje, kako prema državi Srbiji, gde sam planirao da položim policijsku zakletvu, tako i prema državi Albaniji, gde žive moji sunarodnici, pri čemu nisam pevao niti jednu himnu, a nakon intoniranja istih sam seo i na miru odgledao utakmicu sa svojim kolegama, a u prisustvu načelnika 12. klase COPO-a.

Druga bezočna laž se odnosi na izmišljen događaj tokom koga sam navodno, valjda u šali (napomena izvora autora informacije) pred nekoliko polaznika rekao: "Meni ako moji jave, ja vas sve pobijem. Jedino bi mi bilo žao mog voda..." Opisani događaj se nikada nije odigrao, već predstavlja grubu izmišljotinu. Ostaje nejasno zašto niko od prisutnih polaznika nije reagovao na moje navodno upućene pretnje (izrečene kroz šalu), niti je o istim obavestio nadležne za vreme obuke u cilju preduzimanja daljih mera, već je čekao pune tri godine po završetku obuke kako bi se poverio vašem mediju. Ove nelogičnosti i kontradiktornosti jasno ukazuju na činjenicu da je čitav događaj isfabrikovan i izmišljen sa namerom da se naruši moj ugled. Ovakvim neodgovornim i senzacionalističkim navodima lažno se etiketiram kao "ubilački faktor" i bezbednosna pretnja što može imati nesagledive posledice na mene i moju porodicu.

Fotografija objavljena uz predmetnu informaciju, na kojoj rukama pokazujem lik dvoglavog orla nastala je 2012. godine tokom moje privatne posete Švajcarskoj, pri čemu ista nema nameru da bilo koga provocira, a još manje da propagira "veliku Albaniju". S obzirom da sam pripadnik albanske nacionalne manjine, koji živi u južnoj Srbiji, kao mladić sam znao da istaknem po neki nacionalni simbol, što je svakako dvoglavi orao koji je prikazan na albanskom grbu. Slično ovome, pripadnici srpskog naroda, naročito u dijaspori, ističu svoje nacionalne simbole i nacionalne pozdrave, kao što je na primer onaj u vidu spojena ili raširena tri prsta, i to nikome nije sporno, niti se u tim inostranim zemljama proglašavaju za separatiste i izdajnike.

Takođe, neistiniti su navodi da sam pričao da je moj otac vlasnik diskoteke u Velikom Trnovcu. Naime, moj otac je građevinski radnik, po struci armirac, koji više od 30 godina živi i radi u Švajcarskoj.

Srpsku policijsku značku nosim od 2016. godine , kada sam položio zakletvu da ću štititi ljudska prava i slobode građana Republike Srbije i da ću braniti ustavno uređenje i suverenost Republike Srbije. potpuno sam posvećen ovim ciljevima, što dokazujem time što svakodnevno izlažem riziku sopstveni život kako bih zaštitio granice, građane i imovinu Republike Srbije. Svoju privrženost i odanost državi na ćiji Ustav sam položio policijsku zakletvu, ću pokazivati i dalje, savesno izvršavajući poslove policijskog službenika".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17