• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

31.08.2018

11:04

(FOTO) UŽIČANI U ŠOKU! Tito "vaskrsao" na gradskom trgu, došao na sajam rakije!

Društvo

(FOTO) UŽIČANI U ŠOKU! Tito "vaskrsao" na gradskom trgu, došao na sajam rakije!

Podeli vest

Mnogi Užičani doživeli su šok kada su jutros na Gradskom trgu ponovo ugledali bistu Josipa Broza Tita, koja je tu nekada stajala. Samo, ovog puta bronzanog Tita zamenio je Tito od papira i plastičnih cevi

Užičani koji su prolazili i videli bistu, krstili su se, smejali, a najčešće su komentarisali: "E, Tile, Tile", "Opet on", "J....., onaj ko te stavi tu opet", "Kakva je ovo šala", "E, da se hoće vratiti njegovo vreme", "Dođe vreme da ga pravimo od papira"...

Zvezdana Gligorijević

Ipak, iako većina smatra da je tu Tito ponovo postao ilegalac, Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, kaže da je kopija biste legalno postavljena.

Zvezdana Gligorijević

- To su u toku noću postavili studenti dramske umetnosti zbog jednog perfomansa, koji treba da rade. Za to su dobili dozvolu Grada – rekao je Mitrović.

Mitrović je i predsednik organizacionog odbora manifestacije "Žestival", koja se po četvrti put održava, odmah ispod Titove biste. 

Zvezdana Gligorijević

"Žestival" je sajam rakije i trajaće od 31. avgusta do 1. septembra. Postavljanje Titove papirne biste duhoviti Užičani su odmah povezali sa "Žestivalom".

Tu šalu je prihvatio i Mitrović.

Zvezdana Gligorijević

- Eto, i Tito došao na "Žestival". Ostalo mu u sećanju kako je dobra užička rakija, kada ju je ovde pio 1941. godine – rekao je Mitrović.

Inače, na ovogodišnjem Sajmu rakije učestvovaće 54 izlagača, a počeće koncertom Miloša Radovanovića, učesnika i finalista "Nikad nije kasno" Nebojše Mita Milutinovića i Ratka Erića, kao i zlatne trube Guče Ivana Jovanovića.

Promoterka festivala je mis Srbije, Užičanka Anđelija Rogić.

Zvezdana Gligorijević


Podsetimo da je prošle godine užički pekar Dragan Lazić ispekao komplet lepinju za Ginisa, prečnika 80 cm, a najavio je da će za subotu ispeći još veću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija