• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.08.2018

12:54

(FOTO) STEFANOVIĆ I ŠARČEVIĆ potpisali Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece": Edukativna predavanja i za prvake

Društvo

(FOTO) STEFANOVIĆ I ŠARČEVIĆ potpisali Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece": Edukativna predavanja i za prvake

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece" na osnovu koga će, od ove školske godine, pored učenika četvrtog i šestog razreda, policajci držati časove o bezbednosti i đacima prvacima

- Prošle godine su učenici četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 aktivnih i penzionisanih policajaca učili kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, kako da reaguju u slučaju poplava, zemljotresa, požara i drugih vanrednih situacija, kako da se odupru nasilju, kažu "ne drogama i alkoholu" i kako da budu bezbedniji na internetu - rekao je Stefanović obraćajući se prvacima u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu.

MUP

On je dodao da je prošle godine četvrtacima i šestacima, u svim školama u Srbiji, održano oko 50.000 predavanja i dodao da će predmet, koji će biti prilagođen uzrastu, od ove školske godine imati i prvaci.

Ministar Stefanović, na čiju inicijativu je prošle godine u osnovne škole uveden predmet "Osnovi bezbednosti dece", zahvalio se ministru Šarčeviću i zaposlenima u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja što su prepoznali značaj ovog programa.

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Tadić, Jeremić i Đilas su iza sebe ostavili 400.000 izgubljenih radnih mesta, zemlju na ivici bankrota sa uništenim ugledom u svetu!

Takođe, apelovao je na roditelje da poštuju saobraćajne propise i da ne voze decu bez vezanog sigurnosnog pojasa.

Poželevši prvacima sreću u prvim školskim danima, a učenicima viših razreda uspeh u nastavku školovanja, Stefanović je naglasio da je policija tu da bude uz njih i bude stub njihove bezbednosti.

MUP

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, kao i u vezi sa nasiljem u školama. 

Kako je naveo Šarčević, Vlada Srbije će tim povodom uvesti ozbiljnu strategiju u cilju zaštite dece.

Šarčević je podsetio i da se radi na digitalizaciji obrazovnog sistema i najavio da će biti novina u obrazovnom sistemu, ali i da stižu bolji dani za prosvetu kada je reč o uslovima rada.

Mališani koji će od ponedeljka krenuti u školu mogli su danas da se upoznaju sa opremom koju u svom radu koriste policijski službenici, ali i sa temama koje ih čekaju u okviru predmeta "Osnovi bezbednosti dece".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija