• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2018

11:35

(FOTO) U RUSKOJ ŠKOLI U BEOGRADU OBELEŽEN DAN ZNANJA: Prvi čas - čas mira!

Društvo

(FOTO) U RUSKOJ ŠKOLI U BEOGRADU OBELEŽEN DAN ZNANJA: Prvi čas - čas mira!

Podeli vest

Prva ruska međunarodna škola van Rusije i diplomatskih predstavništava koja već dve godine postoji u Beogradu, primila je novu generaciju prvaka povodom početka školske godine i praznika - Dan znanja 

Uz prisustvo predstavnika Ruske Federacije, Ruskog doma, ali i gostiju poput Noćnih vukova i Kozaka. Svečanost je počela ceremonijom podizanja zastave od strane najboljih učenika iz prošle godine, a nastavljena obraćanjem osnivača i direktora škole.

- Srbija i Rusija dele zajedničke vrednosti, neguju iskreno prijateljstvo i maksimalno pružaju podršku jedna drugoj. Taj odnos je sada još jači, jer ih vezuje most obrazovanja, znanja i kulture! Most  je jedinstven u svetu jer je dugačak 1244km od granice Srbije do prvog većeg ruskog grada, Severstopolja. Škola "Valentina Tereškova" će i dalje raditi na jačanju tog mosta - izjavio je osnivač škole, Saša Borojević.

Promo


Nakon svečanosti prijema prvaka i tradicionalnog "prvog zvona", najmlađi učenici škole "Valentina Tereškova" seli su u svoje klupe i prisustvovali svom prvom času - času mira.

- Svaka školska godina, simbolično, počinje časom mira i ovakvom svečanošću. Po visokim i važnim gostima je odmah jasno da je ovaj praznik, možda, i najvažniji za sve školarce. Videli ste kako je divan, kod nas pomalo zaboravljeni odnos đak-učitelj-roditelj, pun uvažavanja, sa jasnim podelama autoriteta i zajedničkim ciljem  - da stvorimo obrazovane i zdrave mlade ljude, a to škola koja neguje slovenski duh svakako može - izjavio je generalni menadžer škole, Boško Kozarski.

Promo


Prošle godine školu su posetili brojni važni i interesantni gosti, a deca najviše pamte susret sa kosmonautom koji je do sada pet puta boravio u svemiru, a samo jednom u Srbiji i to baš da bi održao čas učenicima škole koja nosi ime "Valentina Tereškova", prve žene - kosmonaut. I ove godine očekuju se gosti iz  Roskosmosa, ali i brojne pozorišne, muzejske i druge delegacije koje će na zanimljiv način podsticati decu na dalji razvoj talenata koje poseduju i na obrazovanje koje je zvanično među deset najboljih u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija