• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2018

14:48

NIJE ŠIJA NEGO VRAT! Osuđeni dler zbrisao iz zatvora u Prokuplju, nadležni kažu: NIJE POBEGAO, SAMO SE - "UDALJIO"!

Društvo

NIJE ŠIJA NEGO VRAT! Osuđeni dler zbrisao iz zatvora u Prokuplju, nadležni kažu: NIJE POBEGAO, SAMO SE - "UDALJIO"!

Podeli vest

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija se oglasila povodom slučaja Admira Višnjića koji je uhapšen u Prokuplju sa deset kilograma heroina

U saopštenju, koje je odgovor na medijske navode da je on pre hapšenja pobegao iz niškog zatvora, navodi se da on nije pobegao "već se udaljio iz poluotvorenog odeljenja u kom je bio od 2016. godine i gde je bio radno angažovan".

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da u poluotvorenom odeljenju prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija (ZIKS) ne postoje fizičke prepreke. 

Zbog toga, kako ističu, ovde nije reč o bekstvu, kako su to preneli pojedini mediji, već o udaljenju lica koje je u poluotvorenom odeljenju, a u ovom slučaju iz motela "Deligrad" koji je u vlasništvu KPZ "Niš". 

Pored Višnjića u tom motelu se nalaze i drugi radno angažovani osuđenici. 

Višnjić je u niškom zatvoru od 2013. godine na izdržavanju višegodišnje kazne zatvora. 

LUDI SLOVENAC VOZIO 207 KM/H NA IBARSKOJ: Policija ga uhapsila dok je u punoj brzini preticao KOLONU ŠLEPERA I AUTOMOBILA!

U poluotvorenom odeljenju je od decembra 2016. godine, od kada je, kako kažu u Upravi, 48 puta koristio prava i pogodnosti van zatvora koja mu pripadaju prema ZIKS-u, kao što je odlazak kući na vikend, godišnji odmor, izlazak u grad i nagradno odsustvo na osnovu radnog angažovanja. 

Do sada, kako dodaju, nije bio ni disciplinski kažnjavan niti je zloupotrebio pomenuta prava i pogodnosti, koja će mu sada zbog udaljenja biti oduzeta u svakom slučaju. 

Nakon što je primećeno njegovo odsustvo, KPZ Niš je obavestio nadležne organe i on je nakon par sati uhapšen u Prokuplju sa Miroslavom Zarićem (26) iz Čačka, a kod njih je policija pronašla oko 10 kilograma heroina visoke čistoće, vrednog oko milion evra. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju njima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu radi novog procesa zbog heroina, a Višnjić će potom biti vraćen u niški zatvor na odsluženje svoje višegodišnje kazne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija