• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2018

11:08

KLINTON PLATIO MILU 55 MILONA DOLARA  DA IZDA SRBIJU: Da sve bude još strašnije Đukanović lovu uzeo TOKOM NATO AGRESIJE!

Društvo

KLINTON PLATIO MILU 55 MILONA DOLARA DA IZDA SRBIJU: Da sve bude još strašnije Đukanović lovu uzeo TOKOM NATO AGRESIJE!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Bil Klinton pružio je značajnu političku i finansijsku podršku crnogorskoj vlasti nakon što se predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović distancirao od Slobodana Miloševića

Kako se navodi, to se može zaključiti iz dokumenata koji su krajem prošle nedelje postavljeni na sajtu "Predsedničke biblioteke i muzeja Bila Klintona", u kojima se navodi da je administracija bivšeg predsednika SAD samo 1999. godine Crnu Goru pomogla sa 55 miliona dolara.

- Čak 20 miliona od toga je bila tehnička i humanitarna podrška, a 35 miliona platni bilans - rekao je 9. decembra 1999. godine Džejms Dobins, specijalni savetnik predsednika i državne sekretarke za Kosovo i primenu Dejtonskog sporazuma.

Dobins je tom prilikom kazao da SAD podržavaju političke i ekonomske reforme koje se dešavaju u Crnoj Gori i da bi ona mogla da posluži kao primer ostalim delovima tadašnje Jugoslavije. 

FRANCUSKA ZABADA NOŽ U LEĐA SRBIJI: Pariz protiv dila Srbije i Prištine, MAKRON TVRĐI ČAK I OD MERKELOVE!

Navodi se, tvrde podgorički mediji, da je pohvale na račun Đukanovića Klinton izneo u govoru juna 1999, a u čast tadašnjeg slovenačkog predsednika Milana Kučana.

- Želeo bih da se zahvalim takođe i predsedniku Crne Gore Dukanoviću, koji je ovde večeras sa nama, za sve što su uradili da zaštitite demokratiju i toleranciju neophodnu da se ona razvije. Uz vašu pomoć, i stalan oprez, možemo jednom za svagda dokazati da su Evropa i sloboda sinonimi - piše u njegovom govoru od 21. juna 1999.

LAVROV: SAD BI DA U DONBAS UĐE SA 40.000 VOJNIKA I OKUPIRA GA, želi da stvori "opasno žarište" NA GRANICAMA RUSIJE!

Tadašnja američka državna sekretarka Medlin Olbrajt se sa crnogorskim predsednikom sastala krajem 1999. godine u Berlinu na marginama sastanka šefova diplomatija osam najrazvijenijih zemalja sveta (G8), a njih dvoje su naredne godine razgovarali i u Rimu, što se vidi iz dostupnih podataka o sastancima američkog predsednika i državne sekretarke.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija