• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

08.09.2018

13:14

ERNEST SAKIĆ, VOZAČ O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: Idem u Nemačku da kažem DA IM JE 'MERCEDES' SMEĆE!

Društvo

ERNEST SAKIĆ, VOZAČ O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: Idem u Nemačku da kažem DA IM JE 'MERCEDES' SMEĆE!

Podeli vest

* Posle samo 12.000 kilometara crkao mi je anlaser, a posle 30.000 set kvačila * Nisu mi priznali garanciju, morao sam da platim 3.000 evra iz svog džepa... * Zato sam stavio na kola natpis "Mercedes je smeće", a sad sam spreman da idem do kraja, žaliću se sedištu kompanije u Nemačkoj

Na mom "mercedesu" iz 2016. godine, anlaser je crkao već posle 12.000 kilometara, a set kvačila posle 30.000. Odbili su da mi priznaju garanciju, pa sam iz svog džepa platio popravku 3.000 evra. Zato sam odlučio da na auto stavim natpis "Mercedes je smeće" i spreman sam da tako idem u Nemačku, u sedište kompanije, da im to kažem i da im se žalim!

Rekli su mi da sam "spalio" kvačila divljačkom vožnjom, ali sam im dokazao da je u pitanju fabrički kvar. Međutim, nisu to prihvatili...Ernest Sakić

Ovako za Informer priča Ernest Sakić, vlasnik luksuznog "mercedesa C 180 kupe", vozač o kojem priča cela Srbija otkako se na društvenim mrežama pojavila fotografija njegovog automobila sa uvredljivim porukama na račun poznatog auto-giganta.

Ernest, inače sin pokojnog pevača Sinana Sakića, kaže da se neće smiriti dok ne dokaže da su ga u "mercedesu" prevarili! On tvrdi da automobil koji vredi 48.000 evra ne može da se kvari već posle nešto više od 10.000 pređenih kilometara.

Informer


48 hiljada evra košta nov "mercedes C 180 kupe"

- Prvi vlasnik "mercedesa" je jedan moj prijatelj, koji ga je kupio 16. 9. 2016. godine, ali ga skoro uopšte nije vozio. Pošto je za nešto manje od godinu dana prešao tek 10.500 kilometara, odlučio sam da ga otkupim od njega. Problemi su počeli već nakon prvih 1.000 kilometara koje sam prešao, jer se u automobilu osećao benzin, što je nezamislivo za novo vozilo. Žalio sam se ljudima iz "Mercedesa", rekli su mi "dešava se". Nova nedaća me je snašla na 12.000 pređenih kilometara kada su stradala creva za gorivo i crkao anlaser. Ponovo sam otišao u "Mercedes", pošto imam garanciju dve godine i oni su popravili taj kvar. Usput sam im postavio pitanje zbog čega mi se na novom automobilu svako malo nešto pokvari i oni su mi ponovo rekli - "dešava se" - priča nam Ernest.

(HIT FOTO) MERCEDES JE SMEĆE! Srbin se opasno iznervirao zbog nepriznate garancije, pa ovako "ukrasio" svoju "besnu mašinu"!

U "Mercedesu" su mi usmeno priznali grešku

Naš sagovornik nam je rekao da su mu radnici u mercedesovom servisu na kraju priznali grešku, ali i rekli da ne smeju to i da potpišu, jer bi njihovi majstori morali da nadoknade štetu.
- Kada sam po ko zna koji put došao u njihov servis i preneo im mišljenja raznih stručnjaka, prišao mi je jedan radnik i rekao mi da je svestan da su oni pogrešili i da je u pitanju fabrički kvar, ali da sada ne smeju da priznaju svoju grešku jer će majstori morati da plate popravke. To je velika sramota - tvrdi Ernest.

Međutim, problemi ovog biznismena sa beogradskog Dorćola dostižu vrhunac 29. maja ove godine, kada mu je automobil gotovo u potpunosti otkazao.

- Prolazio sam Terazijskim tunelom i automobil je počeo užasno čudno da se ponaša, pa sam se nakon sto metara parkirao i pozvao servis da ga odnesu na popravku. Nakon nekoliko dana, javili su mi da je stradao kompletan set kvačila, sve - zamajac, lamela, korpa i druk ležaj. Uz to su me obavestili da kompletnu popravku moram sam da platim, iako sam u garanciji, jer je do kvara navodno došlo zbog divljačke vožnje?! Pošto znam da sam vozio normalno, otišao sam sa majstorom u servis i on je konstatovao da ni lamela ni korpa nisu "spaljene" zbog nekog divljanja, nego da je u pitanju fabrički kvar. Ipak, zaposleni u "Mercedesu" nisu želeli to da prihvate, niti da odgovore na moje žalbe - tvrdi naš sagovornik, koji je nakon silnog maltretiranja odlučio da sam plati popravku kola:

Informer


Kad hoću da jurim, jurim BMW-om

Ernest kaže da poseduje još dva jača automobila od "mercedesa" i da je hteo da se bahati po putevima, bahatio bi se njima.- Imam BMW M5 od više 500 konjskih snaga i "golf 7" od 185 konjskih snaga, pa kad bih hteo da jurim i divljam, jurio bih njima, a sigurno ne "mercedesom" od 150 konjskih snaga. 

- Tražili su mi da platim 3.000 evra i posle skoro tri meseca sam odlučio da uzmem automobil onako rasklopljen iz servisa i popravim ga negde drugde. Na kraju me je popravka koštala tih 3.000 evra, a čak sam morao da platim "Mercedesu" 18.700 dinara što su ga rasklapali. Nisu mi dali da uzmem auto dok im ne dam taj novac - priseća se naš sagovornik.

Zbog nepravde koju je doživeo, Ernest je odlučio da ide do kraja i postavi sada već čuveni natpis na svoj automobil kako bi pokazao šta misli o "Mercedesu".

- Platio sam čoveku da mi prošlog petka profesionalno postavi natpis na automobil. Od tada me svi slikaju po gradu. Planirao sam tu da stanem, ali sam onda pročitao u Informeru da su iz "Mercedesa" rekli da sam ja kriv za štetu jer sam ludački vozio. To me je dodatno iznerviralo i zato planiram da isti ovakav natpis napišem na engleskom i nemačkom jeziku, da odem pravo u Nemačku u sedište "Mercedesa" i da im kažem da im je automobil obično smeće. Ako bude trebalo, voziću se i po celoj Evropi. A onda ću da prodam auto, a kupcu ću da dam veliki popusta ako se obaveže da će voziti "mercedes" sa ovim natpisima - kaže na kraju razgovora Ernest.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laufer

pre 5 godina

Idi radi bolje pa si onda kupi "Jugica" nekog polovnog. Da vidis kako radi i sta je auto!? Ovako kad si lopov, kriminalac i varalica onda ti nista nije dosta i nikad nisi zadovoljan s tim sto si ukrao! Al' neka, valja sto je ovako!

Dacha

pre 5 godina

Pa mozda je drug od kog si kupio vozio divljacki! Presao 10500 za manje od godinu dana i skoro uopste nije vozen?!?

Goran

pre 5 godina

Pozuri jedva cekaju da dodjes.Cim se pojavis odmah ces dobiti novi auto za taj koji je verovatno ukraden.Vozaj se dok jos ide jer ako izadjes iz Srbije verovatno ces ostati i bez njega. Ni taj Mercedosov servis nije tek onako trazio novac,nema ga u sistemu zemljace,znaci otudjen ili bolje reci ukraden i skinut sa sistema.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija