• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

18.09.2018

21:18

ĐACI GUBE ČASOVE: Štrajk u novopazarskoj osnovnoj školi zbog smene direktora

Društvo

ĐACI GUBE ČASOVE: Štrajk u novopazarskoj osnovnoj školi zbog smene direktora

Podeli vest

Učenici OŠ Vuk Karadžić od srede 19. septembra, neće imati nastavu zbog štrajka 130 nastavnika i pomoćnih radnika koji su nezadovoljni odlukom ministarstva prosvete da direktor ove škole Zenun Mučić bude smenjen sa te funkcije

Oko dve hiljade učenika, koliko pohađa ovu školu, zajedno sa svojim roditeljima pružilo je podršku direktoru Mučiću, koji je smenjen na predlog Agencije za borbu protiv korupcije. Njemu se na teret stavlja da je zaposlio svoju ćerku na određeno vreme, u trajanju od godinu dana, još 2010. godine.

Zaposleni u ovoj školi kažu da direktor nije prekršio nijedan zakon jer je njegova ćerka imala neophodne kvalifikacije za rad u nastavi.

Foto: A.G.

PROTIV SMENE DIREKTORA: Kolektiv OŠ "Vuk Karadžić"

-Direktor je preporodio ovu školu, rekonstruisao je radne prostorije, učionice, adaptirao objekat. Međuljudski odnosi u školi su odlični, on je samo prvi među jednakima. Šteta je smeniti takvog direktora. Nećemo odustati, uveravamo ministarstvo da ćemo do kraja ostati uz našeg direktora, kaže Alida Ramović, pedagoškinja u ovoj školi.

Podršku smenjenom direktoru dao je i školski sindikat čiji su predstavnici rekli da će nastavnici istrajati usvom zahtevu da resorno ministarstvo poništi odluku o smeni direktora. U sindikatu kažu da će, ako treba, štrajkovati i mesec dana, a po potrebi i duže, sve dok se situacija ne reši.

(FOTO) ČUDO NEVIĐENO! Novopazarske kruške teške po dva kilograma!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pazarac

pre 5 godina

Pa kad je zaposlio sve familiju,pa familija strajkuje.Bravo za ministarstvo prosvete!Konacno u borbi protiv nipotizma

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija