• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.09.2018

10:39

PREMINULA ŽENA OD POSLEDICA GROZNICE ZAPADNOG NILA U NIŠU: Na Infektivnoj klinici u kritičnom stanju još jedna zaražena osoba!

Društvo

PREMINULA ŽENA OD POSLEDICA GROZNICE ZAPADNOG NILA U NIŠU: Na Infektivnoj klinici u kritičnom stanju još jedna zaražena osoba!

Podeli vest

Jedna pacijentkinja inficirana virusom Zapadnog Nila preminula je, a druga je u kritičnom stanju i za njen život bore se lekari Klinike za infektivne bolesti u Nišu

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu nalaze se dva pacijenta koja boluju od groznice Zapadnog Nila, a jedna žena je preminula od posledica te virusne infekcije, rekao je danas direktor te ustanove Miodrag Vrbić.

- Zdravstveno stanje jednog obolelog je ozbiljno, on se nalazi u životnoj opasnosti, a drugi pacijent je dobro - izjavio je Vrbić.

Prema njegovim rečima, pacijentkinja iz Kuršumlije preminula je od groznice Zapadnog Nila prošle nedelje.

Tokom prethodnih nedelja agenciji Beta javljali su se pacijenti iz Niša koji su tvrdili da su bolovali od lakših oblika groznice Zapadnog Nila, ali do sada nije bilo potvrde lekara o pojavi te bolesti i na jugu Srbije.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" na području Srbije registrovano je 286 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a 29 osoba je preminulo.

Najveći broj obolelih je sa području Vojvodine i Beograda, a po jedan obeleli registrovan je na području Zlatiborskog, Raškog i Pomoravskog okruga.

Groznica Zapadnog Nila je virusna infektivna bolest koja se prenosi ubodom komarca.

Oko 80 do 90 odsto osoba koje su inficirane virusom Zapadnog Nila nema nikakve simptome bolesti, a kod malog procenta zaraženih simptomi podsećaju na oboljenje slično gripu.

Kod pojedinih osoba, uglavnom starije životne dobi, dolazi do meningitisa i encefalitisa koji zahteva bolničko lečenje.

NAJNOVIJI PODACI BATUTA: Do 4. septembra 262 slučaja virusa Zapadnog Nila, NAJVIŠE U BEOGRADU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija