• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.09.2018

11:21

VADITE JAKNE IZ ORMARA! LEDENI TALAS SA ARKTIKA  STIŽE U EVROPU! Temperature rapidno padaju, EVO ŠTA ČEKA SRBIJU!

Društvo

VADITE JAKNE IZ ORMARA! LEDENI TALAS SA ARKTIKA STIŽE U EVROPU! Temperature rapidno padaju, EVO ŠTA ČEKA SRBIJU!

Podeli vest

Lepom septembarskom vremenu uskoro definitivno dolazi kraj i već sledeće sedmice Evropu će zahvatiti talas hladnog vazduha sa Arktika kada će temperature drastično pasti

Kako javlja meteo portal "Sever Weather Europe", iduće sedmice sa severa će nad našim kontinentom doći do snažnog prodora vazdušne mase s Arktika koji će se proširiti nad velikim delom Evrope.

Natprosečno visokim temperaturama doći će kraj nakon dvaju prodora hladnoće sa severa, prenosi Index.hr. 

Prvi i slabiji prodor hladnog vazduha stiže ovog vikenda, a drugi, intenzivniji prodor trebalo bi da se dogodi u poneđeljak ili utorak, pri čemu će masa vrlo hladnog vazduha dopreti sve do južnog Mediterana, pa čak i severa Afrike, navodi Severe Weather Europe.

Trenutna meteorološka situacija nad Evropom počeće da se menja u petak, kad će se hladni arkticki vazduh početi da se probija nad severom i zapadom kontinenta. 

Hladan vazduh širiće se iza hladnog fronta s Atlantika prema središnjoj Evropi, dok će se topli vazduh pomerati na krajnji sever, prema Skandinaviji i severoistoku.

Nad Atlantikom će se uskoro formirati novi talas hladnog vazduha, a tada će se stvoriti "kanal" prema severu koji će omogućiti snažan prodor arktičkog vazduha prema kontinentalnoj Evropi.

Do utorka će se talas hladnog zraka razviti nad kontinentom, pa će se tako arktički front proširiti preko srednje Evrope do Balkana i Mediterana, navodi "Severe Weather Europe".

Zbog arktičkog talasa doći će do drastičnog pada temperature.

Prema prognozi RHMZ za narednih sedam dana u Srbiji u petak i u subotu u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo. 

Zatim, u subotu posle podne na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje, pojacan severozapadni vetar i ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. 

Od nedelje promenljivo oblačno i osetno svežije, u pojedinim danima mestimično sa kišom, naveo je RHMZ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59