• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2018

16:06

INTERVJU DEJAN LJEVNAIĆ: PREPORODILI SMO JAHORINU uz pomoć Dodika i Vlade RS!

Društvo

INTERVJU DEJAN LJEVNAIĆ: PREPORODILI SMO JAHORINU uz pomoć Dodika i Vlade RS!

Podeli vest

U poslednjih godinu dana potpuno smo promenili imidž i lice olimpijske planine! Samo od skijališta imamo prihod 2,8 miliona evra, što je 91 odsto više nego godinu dana ranije! Prvi smo u regionu otvorili ski-sezonu, a poslednji je zatvorili

Za samo 365 dana u svakom pogledu smo promenili lice i imidž Jahorine, preporodili olimpijsku lepoticu, a uz to i povećali prihode i broj gostiju, kaže u intervjuu za Informer Dejan Ljevnajić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

 

Foto: Marishka Nisic

Prema njegovim rečima, za procvat ovog poznatog turističkog i ski-centra velike zasluge imaju Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, kao i Vlada i Ministarstvo trgovine i turizma RS, koji su prepoznali potencijale ove planine.

- Iza nas je 365 dana rada. Kada to kažem, mislim bukvalno na 365 radnih dana zaposlenih koji su najzaslužniji za novo lice i imidž Jahorine. Međutim, uz sav naš trud, neprocenjiva je i pomoć koju dobijamo od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade i Ministarstva trgovine. Zahvaljujući svemu tome, postigli smo rekordne rezultate ove godine.

I Đokovići ulažu

Imamo veliko interesovanje investitora. Među njima je i porodica Novaka Đokovića, njegov stric Goran boravio je na Jahorini kao predstavnik jednog kineskog investicionog fonda i raspitivao se o mogućnostima ulaganja

 

Kako se ti rekordni rezultati odražavaju konkretno, kroz brojke?
- Samo od skijališta u poslednjih godinu dana prihodovali smo 5,5 miliona konvertibilnih maraka, što je oko 2,8 miliona evra. To je čak 91 odsto više nego godinu dana pre toga. Samo od ski škole, koja prošle godine nije ni postojala, imali smo prihod više od 40.000 evra. Prihodi od parkinga uvećani su čak 400 odsto i iznose oko 88.000 evra. Hotel "Bistrica" je radio svih 365 dana, a ski-centar 200 dana. To je za 52 odsto više u poređenju sa prošlom sezonom. Prvi put posle osam godina gubitaka poslovali smo u plusu, i to oko 275.000 evra, a domaćinskim poslovanjem ostvarili smo uštede od oko deset miliona evra. Primera radi, prošle godine minus je bio oko 2,2 miliona evra.

Dobar rad privukao je i investitore sa svih strana?
- O tome najbolje govori činjenica da trenutno na Jahorini imamo četiri velika gradilišta. Imamo veliko interesovanje domaćih i stranih investitora. Među njima je i porodica Novaka Đokovića, pošto je njegov stric Goran nedavno boravio na Jahorini kao predstavnik jednog kineskog investicionog fonda i raspitivao se o mogućnostima ulaganja

Cecin koncert otvara sezonu

Za početak zimske sezone pripremate i malo iznenađenje?
- Otvaranje sistema za osnežavanje 1. decembra obeležiće koncert Cece Ražnatović. Ova zimska sezona će biti posebna za sve, jer je u februaru 2019. na Jahorini na programu Olimpijada za mlade EYOF, kojom će bukvalno biti vraćen stari olimpijski sjaj planini.

 

Koje novitete vaši gosti mogu da očekuju kada sledeće zime dođu na Jahorinu?
- Nedavno smo na vrhu planine pustili u rad veštačko jezero od 75.000 kubnih metara, najveće na Balkanu. Već za sledeću godinu biće izgrađen i završen sistem za veštačko osneživanje kojim će biti povezano celo skijalište. Za predstojeću zimu pripremamo pet novih staza, od kojih će jedna biti olimpijski spust, što su naši gosti najviše tražili. Osvetlićemo u potpunosti tri kilometra najfrekventnijih staza. Jednom rečju, Jahorina je u kontinuitetu najveće gradilište u Republici Srpskoj, a još od 1984. godine, od Zimskih olimpijskih igara, ne pamte se radovi u ovolikom obimu.

Ski-pas sa Jahorine važi i u Sloveniji

Ostvarili ste i dobru saradnju sa kolegama iz Slovenije, koji imaju veliko iskustvo u zimskom turizmu?
- Sa Savezom slovenačkih ski-centara dogovorili smo saradnju pa će ski pas sa Jahorine važiti u svim slovenačkim ski-centrima i obrnuto. Za mene to nije iznenađenje, jer sam od početka verovao u to da Jahorina ima taj potencijal. Budućnost vidimo u povezivanju i saradnji sa kolegama iz regiona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija