• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - M. M.

20.09.2018

23:25

POKRENUTA ISTRAGA O SMRTI DEČAKA U VRŠAČKOJ BOLNICI:  Mal Ognjen (8) umro od slepog creva, majka krivi lekare ZA NESAVESNO LEČENJE!

Društvo

POKRENUTA ISTRAGA O SMRTI DEČAKA U VRŠAČKOJ BOLNICI: Mal Ognjen (8) umro od slepog creva, majka krivi lekare ZA NESAVESNO LEČENJE!

Podeli vest

Ognjen Paunović iz Zagajice kod Vršca preminuo od sepse pošto lekari nisu prepoznali simptome zapaljenja slepog creva i lečili ga probioticima. Bolnica u Vršcu pokrenula postupak protiv lekara

Mog Ognjena su lečili zbog stomačnog virusa, a on je umirao u mukama i bolovima jer lekari nisu umeli da prepoznaju da je dobio sepsu od upale slepog creva!

To na početku svoje potresne ispovesti Informeru tvrdi Verica Paunović, majka osmogodišnjeg dečaka Ognjena Paunovića iz sela Zagajice nadomak Vršca, koji je preminuo 28. avgusta oko sedam sati ujutru u Opštoj bolnici u Vršcu. Prema prvim informacijama, uzrok njegove smrti je težak oblik zapaljenja slepog creva, posle čega je usledila i fatalna sepsa.

Nisu hteli da vade krv

Neće se izvući!

Moram da budem jaka zbog mog Ognjena, jer ovo ne sme proći nekažnjeno!
Verica Paunović, Ognjenova mama

 

Da li je u pitanju nesrećni slučaj ili ipak greška lekara, pokazaće rezultati inspekcije koja ovih dana vrši nadzor i saslušava sve doktore koji su učestvovali u lečenju malog Ognjena.

Neutešna majka Verica uverena je da je njen sin preminuo greškom lekara koji, kako tvrdi, nisu želeli da mu urade ni krvnu sliku, a kamoli neki ozbiljniji pregled. Tužna, ogorčena i slomljena želi pravdu za svoje dete, ali i spas za sve ostale bolesne mališane koji se nađu u takvoj situaciji.

- Sve boli. Svaki deo moga tela. Ali moram da budem jaka zbog mog Ognjena, jer ovo ne sme proći nekažnjeno! Tvrdim da doktori ni u dečijem dispanzeru niti u Opštoj bolnici nisu znali da uspostave dijagnozu i da je sve urađeno mnogo kasno. To je razlog zbog kojeg mog deteta nema više - drhtavim glasom priča Verica Paunović i objašnjava kako je izgledao mukotrpan proces lečenja i horor koji su preživeli ona i njen sin.

Foto: Informer

Ognjen Paunović

- On je bio dete, imao je samo osam godina, kako su mogli da budu tako slepi!? Prvi put smo pomoć potražili 17. avgusta kada je Ognjena zaboleo stomak, a zatim je dobio temperaturu, dijareju i počeo da povraća. Lekari u dispanzeru su konstatovali stomačni virus i uz dijetu i probiotike poslali nas na kućno lečenje. Kako se stanje nije popravljalo, a mom Ognjenu bilo sve gore, opet smo otišli kod lekara, da bi nas iz dispanzera uputili kod hirurga u Opštu bolnicu. Tu nas je pregledao i rekao da je to samo običan virus. Molila sam da mu urade neki ultrazvuk, laboratorijsku analizu, bilo šta, jer mu je bilo sve lošije stanje i da nikako ne liči na virus - priseća se Verica.

Direktor: Krivci će odgovarati

Foto: Informer

Jon Omoran

Direktor Opšte bolnice u Vršcu Jon Omoran rekao je da je lično veoma potresen zbog smrti malog Ognjena, ali, kako je naveo, ne bi preuranjeno nikoga da okrivljuje za ovu tragediju.
- Inspekcijske službe su trenutno kod nas u bolnici, pregleda se istorija bolesti, uzimaju izjave od svih koji su bili uključeni u dečakovo lečenje, a to su pedijatri, hirurzi, anesteziolozi... Razgovarao sam i sam sa svima njima, ali ne bih ništa komentarisao dok se ne kompletira inspekcijski izveštaj, a na to ćemo čekati još nedelju-dve. Činjenica je da je dečak preminuo na našem Odeljenju intenzivne nege 28. avgusta ujutru od, kako je obdukcija pokazala, sepse koju je izazvalo uvlačenje tankog creva, i ako inspekcija ustanovi da je bilo ko od lekara koji su ga lečili nesavesno postupio ili napravio bilo kakav propust, sa moje strane biće sankcionisan. Naravno, kaznom propisanom zakonom. Obećavam da čim inspekcije završe svoj posao, odmah ćemo se obratiti javnosti - rekao je Omoran za Informer.

 

Ona objašnjava da mu je tada ipak urađena samo klizma (čišćenje creva) i da su opet poslati kući.

- Stanje se pogoršavalo, a mi smo bili bespomoćni. Videla sam da mu i dalje nije dobro, a lekari me prave budalom! Otišli smo ponovo i zahtevala sam da ga pogledaju detaljno, jer osim starih tegoba, njegov stomak je počeo da otiče, a oko pupka se stvorilo crvenilo, nije mogao na noge, kočio se. Na sve to doktor se okrenuo i rekao Ognjenu: "Sine, nemoj da diraš pupak, da ti ne bio crven. To ne sme da se čačka" i ponovo poslao kući - ogorčena je Paunovićeva.

Tresla sam se i plakala

Stanje se pogoršavalo

Molila sam da mu urade ultrazvuk, laboratorijsku analizu, bilo šta, jer mu je bilo sve lošije

 

Nakon toga, kada je videla da se njen sin muči i da mu ništa ne pomaže, 27. avgusta odlazi ponovo u Hitnu službu i pod pretnjama traži da mu se izvadi barem krv.

- Rekla sam im da neću izaći iz bolnice dok ne vidim rezultate mog deteta. Oni su i tada bili spremni da nas puste kući. Nisam htela da izađem niti da se mrdnem odatle. Stigla je laboratorija, a onda je usledio novi šok. Rezultati su bili jezivi, svi parametri iznad granica normale. Poslat je na hitan prijem i samo su nas obavestili da mora na operaciju slepog creva jer postoji mogućnost da je puklo. Skamenila sam se, počela da se tresem, plačem! Posle toliko muka i dana, sada odjednom opasno stanje. Završeno je i to, ali onda je usledio pakao. Bio je smešten na intenzivnu negu. Sutradan ujutru, dok sam sedela pored njega, odjednom mu je krenula bela pena na usta, povraćao je nešto zeleno, nokti su krenuli da modre. Odmah sam pozvala sestru, svi su se skupili, mene izveli napolje. Nakon pola sata izašao je lekar i saopštio da mog Ognjena više nema... - kroz suze završava svoju šokantnu priču Verica.

LEKARSKE GREŠKE

* Nađa Petrović (2) iz Kragujevca preminula je 4. aprila 2018. godine na beogradskom Institutu za majku i dete od posledica malih boginja. Njena majka Dragana tvrdi da je devojčica, koja je imala opasnu autoimunu bolest i zbog nje lečena u KC Kragujevac, zaražena greškom lekara kada su je smestili u sobu sa zaraženim dečakom. U Beograd je prebačena zbog navodnog pogoršanja osnovne bolesti, a u obe klinike su ignorisali činjenicu da je dete bilo kontaktu sa morbilama. Analize su tek, na molbu majke, urađene kad je devojčica pala u komu, u kojoj je pre smrti bila cela tri meseca. Najavljena je tužba protiv lekara.
* Radenko Nikodijević (8) iz Loznice preminuo je 8. oktobra 2016. godine na Institutu za majku i dete u Beogradu od sepse koja je zahvatila njegov organizam posle naizgled bezazlenog preloma ruke. Dečak je izgubio život zbog lekarske greške i komplikacija nastalih usled neadekvatno pružene medicinske pomoći u lozničkoj bolnici, a kako roditelji tvrde, ni beogradski lekari nisu preduzeli sve kako bi Radenko preživeo. Sudski postupak je u toku.
* Sara Marković (18 meseci) preminula je 24. septembra 2012. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice. Roditelji Marjan i Dušica su tada tvrdili da je izabrani lekar mesec dana lečio dete od prehlade i da nije dijagnostikovao upalu pluća, od čega je i preminula. Oni su tada najavljivali tužbe, a lekari su se branili od oštrih optužbi roditelja, rekavši da su dete lečili kako treba. Sudski postupak još nije okončan.
* Dijana Marinković (4) iz sela Ćukovac preminula je 8. januara 2011. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice. Dan pre smrti majka i baka dovele su je kod lekara koji je konstatovao da ima upalu grla i prepisao joj injekcije. Uveče je dobila visoku temperaturu, roditelji su je sutradan vratili u bolnicu jer se gušila. Silom su provalili u bolnicu jer im niko satima nije otvarao vrata. Kada su lekari izašli, već je bilo kasno. Sudski spor još nije završen.

STOP NASILJU! POTRESNA ISPOVEST SEDMAKA IZ ZEMUNA! Mama, muče me u školi, UBIĆU SE KAO ALEKSA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 5 godina

Sve jaki lekari, sa kupljenim diplomama. Majka ovog deteta, bolji lekar od njih....

miki

pre 5 godina

za majku nema utehe . ne znam ko će nas lečiti kroz koju godinu kad postojeći lekari odu u penziju, srednji odlaze u inostranstvo a mladi su ili jednom nogom u inostranstvu a oni sa drugom nogom, koji poznaju medicinu kao ove ubice što ubiše dete ostaju. verovatno će da pokupe partijsku knjižicu pa će moći pod tom zastavaom da "leče" bez posledica....

Oformen

pre 4 godine

U naslovu ispavite navod "Ognjen Paunović iz Zagajice kod Vršca preminuo od sepse pošto lekari nisu prepoznali simptome zapaljenja slepog creva i lečili ga probioticima. Bolnica u Vršcu pokrenula postupak protiv lekara" slijepo crijevo se NE LIJECI PROBIOTICIMA NEGO ANTIBIOTICIMA. A to je velika razlika!!! Mnogo mi je zao majke koja je ostala bez djeteta... :(

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija