• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2018

14:47

STEFANOVIĆ: Hvala što ste na najbolji način predstavili Srbiju!

Društvo

STEFANOVIĆ: Hvala što ste na najbolji način predstavili Srbiju!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović primio je danas članove reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto na evropskom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju", a na kome su se nadmetali učenici osnovnih škola

 

Ministar Stefanović uručio je zahvalnice Nini Polić, Neveni Dragićević, Iliji Mrkšiću i Konstantinu Nićetinu koji su, kao državni prvaci, predstavljali našu zemlju na evropskom takmičenju u Mađarskoj. Oni su, u konkurenciji ekipa iz 22 države, osvojili bronzanu medalju.

- Hvala vam puno što ste na najbolji mogući način predstavili Srbiju i što shvatate značaj bezbednosti u saobraćaju. Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže velike napore, pre svega kroz preventivne aktivnosti saobraćajne policije, kako bi deca bila bezbedna, ne samo u zoni škola, već i u drugim situacijama kada su učesnici u saobraćaju. Prošle godine smo uveli u sve osnovne škole predmet "Osnovi bezbednosti dece" u okviru koga je jedna od tema predavanja i bezbednost u saobraćaju, ali verujem da vi, kao državni prvaci, znate mnogo više od svojih vršnjaka - poručio je ministar Stefanović članovima srpskog tima.

Foto: MUP Srbije

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija zahvalio se ministru Stefanoviću što je primio mališane koji su predstavljali Srbiju i rekao da je ponosan na naše reprezentativce, koji su i ove godine opravdali očekivanja.

- Takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" koje AMSS uspešno organizuje već skoro pola veka, nije samo takmičenje, već i najveća preventivno bezbednosna akcija u Srbiji, u kojoj je samo prošle godine učestvovalo čak 300 hiljada osnovaca. Ova deca su najbolji promoteri vršnjačke edukacije i bezbednosti saobraćaja i AMSS će učiniti sve da na adekvatan način nagradi, ne samo takmičare, već i njihove profesore koji iz godine u godinu ulažu napore kako bi njihovi učenici predstavljali Srbiju u najboljem svetlu - rekao je Butulija.

Foto: MUP Srbije

Svečanom prijemu prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odbora u ?AMS Osiguranje? Dejan Jevtić.

Foto: MUP Srbije

Evropsko FIA takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" održava se svake godine u septembru i na ovom takmičenju učenici osnovnih škola dokazuju svoje veštine u praktičnim testovima koji se odnose na biciklizam, rukovanje biciklom i praćenje saobraćajnih znakova, kao i rešavanju testova koji su zasnovani na opažanju opasnosti na putu.

Foto: MUP Srbije

U Srbiji takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" tradicionalno organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) u partnerstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija