• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

21.09.2018

16:50

NE SAMO DA JE DONIRAO 70.000 EVRA, NEMANJA MATIĆ JE ZA MALOG DUŠANA URADIO MNOGO VIŠE!

Društvo

NE SAMO DA JE DONIRAO 70.000 EVRA, NEMANJA MATIĆ JE ZA MALOG DUŠANA URADIO MNOGO VIŠE!

Podeli vest

Najbolji srpski fudbaler Nemanja Matić ne samo da je donirao 70.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića (4), nego je svojim imenom i autoritetom isposlovao da bolnica u Barseloni primi Dukija na terapiju dva dana pre no što su pare formalno mogle da legnu na račun klinike u Španiji

 

Prijatelji Nemanje Matića, koji su upućeni u celi tok drame, ispričali su kako se sve odvijalo.

- Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 evra. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana pre no što je novac legao - kaže izvor "Blica".

Drama se odvijala u subotu, 15. septembra. Tog prepodneva je u Fondaciji "Podrži život" saopšteno da su putem donacija prikupili 119.391 evro, a da je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

- Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da novac uplati direktno klinici - rekao je tada Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije.

Identitet anonimnog donatora, srpskog fudbalera Nemanje Matića, otkrio je danas u potresnoj poruci Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, koji mu je pritom još jednom javno izrazio veliku zahvalnost.

Prvi simptomi Dukijeve bolesti javili su se pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta "strano telo", posle čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

SVAKA ČAST, MAJSTORE! Evo ko je tajni donator koji je uplatio 70.000 evra za lečenje malog Dukija u Barseloni

Posle biopsije Dušan je dobio je hemioterapiju, što je uticalo na to da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Džud" u Memfisu, u SAD. Posle toga je lečenje nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemioterapije.

Tumor se, međutim, vratio i Dušan je morao hitno da ode u kliniku u Barseloni na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemioterapije i imunoterapiju.

Borba se nastavlja! Mali Dušan je ujedinio celu Srbiju koja misli na njega i nada se izlečenju


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 5 godina

hvala ti maticu veliki covece dok ovo pisem suze mi idu na oci i dobijam ponovo beru u ljude

Denny

pre 5 godina

BRAVO NEMANJA!!! Sta reci na sve ucinjeno . Bog ti podario sve najbolje . Iako sam izgubio nadu u ljudskost , neki ljudi , kao ti , mi ipak vracaju veru da nije sve izgubljeno .

Srđa Zlopogleđa

pre 5 godina

Šta reći osim bravo ljudino! Matiću, pokazao si da je najveće ljudsko bogatstvo u samom čoveku a ne nabankovnom računu, vilama, gliserima i sl. Tvoja humanost je kapital koji ostaje večno u srcima i pamćenju običnih a pravih ljudi. Neka ti je svaki korak ispunjen srećom i zadovoljstvom. Ti si ponos tvojoj majci, porodici i svim normalnim ljudima u našoj zemlji. Živ i zdrav bio!

Andrej

pre 5 godina

ETO KO JE PRAVI COVEK ZA PRIMER A ONI STO DONIRAJU ZA GLUPU ZADRUGU NEKA SE UGLEDAJU NA MATICA

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Hvala ti BIG MEN.Vas gest je vredan divljenja. Da se malo i nasalim: " Vidi fudbaler a pametan covek velikog srca."

SS

pre 5 godina

Takvi ljudi,takvi životni igrači se retko rađaju.Svaka neizmerna pohvala za Nemanju.Neko novac zarađuje pošteno i na težak način ali se lako,ljudski i humano odriče od njega da pomogne svom narodu.Kamo sreće da je više takvih dobrih duša među nama,pa i onih na lošem glasu koji mogu na ovakav način oprati obraz države.

Božo

pre 5 godina

Svaka ti čast Matiću.Počinjem da mislim da još uvijek dobrih i plemenitih ljudi.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija