• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.09.2018

15:34

HRABRI MILOŠ VODI NADLJUSKU BORBU PROTIV LEUKEMIJE! Opaka bolest mu se vraća već tri puta, ali SADA POSTOJI ŠANSA! Potrebna je i vaša pomoć...

Društvo

HRABRI MILOŠ VODI NADLJUSKU BORBU PROTIV LEUKEMIJE! Opaka bolest mu se vraća već tri puta, ali SADA POSTOJI ŠANSA! Potrebna je i vaša pomoć...

Podeli vest

Početkom februara meseca 2017. godine na klinici Malteser Krankenhaus u Flensburgu u Nemačkoj, Milošu Komnenoviću (38) je dijagnostifikovana Pro T ALL Leukemija. Usledila je hospitalizacija sa hemioterapijama koja je trajala do potpune remisije u junu mesecu 2017. godine, nakon čega je obavljena transplantacija koštane srži od nesrodnog donora

14. septembra te godine otpušten je iz klinike Maltezer u potpunoj remisiji sa zakazanom kontrolom u novembru mesecu kada je ponovo utvrđena potpuna remisija.

Na žalost, na sledećoj redovnoj kontroli januara meseca 2018. godine ustanovljen je recidiv u iznosu od 20% blasta. Nakon sedam dana pristupa se ciklusu od četiri hemioterapije lekom Nelarabine. Na sreću, već u februaru mesecu Miloš dobro reaguje na terapije i ponovo ulazi u kompletnu remisiju, ali primajući sva četiri ciklusa hemioterapije po protokolu. Takođe, dobija dopunske tri terapije tzv. metodom DLI (Donor Lymphocyte Infusion) gde se najnovijom metom primenjuje davanje donorovih T-Limfocta koji služe da probude transplantiranu koštanu srž da se bori protiv eventualnih recidiva.

Ova savremena metoda lečenja je bila moguća jer se kod recidiva nije oštetila nova koštana srž.

19. jula zbog niskog imuniteta posle hemoterapija (uobičajno za pacijente posle ovih tretmana) konstatuje se Herpes Zoster koji aktivira T-Limfocite kao odbranu od virusa, ali u isto vreme prouzrokuje tzv. dijagnozu "GVHD", odnosno Graft Versus Host Desease, koja je u maloj meri poželjna jer čisti eventualne neželjene ćelije u organizmu, ali je opasna i smrtonosna ako pređe određeni stepen upale.

Foto: www.budihuman.rs

Miloš Komnenović

Od tog trenutka do danas, Miloš se leči na Klinici Malteser od upale debelog creva sa dnevno praćenim dijarejama i bolovima zbog aktivacije GVHD-a, kao i naknadne pojave CMV virusa. Bez obzira na opasnosti koje nosi trenutno lečenje, očekuje se da će biti uspešno izlečen i da će te nuspojave nestati u skorijem roku.

Dana 26. septembra 2018. godine Miloš saznaje da njegova bitka protiv leukemije nije gotova i da će se po treći put boriti protiv ove opake bolesti. Međutim, za nastavak lečenja je potreban iznos koji porodica samostalno više nije u mogućnosti da obezbedi. 

Pomozimo Milošu! Ukucajmo 237 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski i devizni račun, kao i uplatom na linku e-doniraj.

Više o načinu kako da pomognete Milošu, ali i drugima kojima je neophodna pomoć, sanajte na OVOM LINKU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija