• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2018

08:56

ADVOKATI DANAS NE RADE! Protest jer nema pomaka u rasvetljavanju ubistva Miše Ognjanovića!

Društvo

ADVOKATI DANAS NE RADE! Protest jer nema pomaka u rasvetljavanju ubistva Miše Ognjanovića!

Podeli vest

Advokati u Srbiji ponovo će danas obustaviti rad na jedan dan iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate, posebno zbog obustave komunikacije sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa rasvetljavanjem ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula.

 

Za danas u podne je planirana i konferencija za novinare Advokatske komore Srbije.

Zbog ubistva Ognjanovića, kada je ranjen i njegov sin, advokati su početkom avgusta obustavili rad na nedelju dana, a tada su najavili da će protesti biti održavani sve dok se ne budu videli konkretni pomaci u istragama povodom napad na advokate.

Advokatura je nezadovoljna i zbog, kako kažu, postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Ognjanovića, prekinulo komunikaciju sa predstavnicima Advokatske komore Srbije.

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe, što je, ističu, pretpostavka za funkcionisanje pravosuđa u svakoj pravnoj državi.

AKB i AKS su pozdravile rad Stalnog tela za praćenje napada na advokate zbog uvođenja novog krivičnog dela "Napad na advokate", kao i na donošenju Opšteg obaveznog uputstva svim tužilaštvima za hitno postupanje povodom krivičnih dela učinjenih na štetu advokata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 5 godina

Policija intezivno radi na pronalasku ubice i resenju jos jednog zlocina.

baranja

pre 5 godina

I sada pitanje, ako oni protestvuju resavanje slucaja ubistva advokata ce ici brze ili sta? Policija intezivno radi na rastvetljavanju ubistva, ostavite ljude na miru da rade bez pritiska.

ana

pre 5 godina

Drzava se trudi da resi sve probleme ali moramo da imamo strpljenja.

milan

pre 5 godina

Svaki zločin mora biti najstrožije kažnjen!

Sreta

pre 5 godina

Nadlezni organi rade na rasvetljavanju ubistva advokata Mise Ognjanovica, da bi dosli do ubice treba vreme koje na zalost prolazi. To sto danas strajkuju je njihovo pravo, ali bar oni razumeju da je ovaj slucaj komplikovan.

anja

pre 5 godina

I u ovom slucaju ce drzava izaci u susret jer drzava pomaze svima kada moze i kada je u njenoj moci.

Koki

pre 5 godina

Nema pomaka , ali to su toliko teska dela za rasvetljavanje gde je umesan vrh kriminalnih bandi sa kojima na zalost sprezu ti isti advokati obecavaju i uzimaju veliki novac , pritom znaju mnogo i ulaze u sferu kriminala samim tim i onda se desavaju takve tragedije koje su teske za policiju i istragu, samo treba vremena i strpljenja i bice razotkriveno ubistvo .

Ceca

pre 5 godina

Trebali bi advokati da pokazu malo vise strpljenja i da razumeju da poistoje i ubistva ljudi koji nisu advokati, pa niko ne protestuje zbog sporosti istrage.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Kao i za novinare,tako isto treba i za advokate treba dati status sluzbenog lica.

nada

pre 5 godina

Zasto, zasto moraju protesti, zasto drzavni organi ne rade svoj posao?

Kaja

pre 5 godina

Postoji veliki broj slučajeva sa smrtnim ishodom koji su već godinama predmet sudske rasprave a porodice ubijenih još uvek čekaju pravdu za svoje najmilije. Sudstvo definitivno mora biti podvrgnuto reformama i na tome treba da insistiraju isti ti advokati koji sad štrajkuju i izdvajaju time ovaj slučaj koji nije ništa manje važan od već malopre pomenutih.

Jelica

pre 5 godina

Treba da se oglase, samo je malo nesmotreno da izazivamo još veću nestabilnost u zemlji kad nam Albanci napadaju teritoriju.

dejan

pre 5 godina

Drzava ulaze velike napore na rasvetljavanju ovog zlocina.

Danilo

pre 5 godina

Verujem da ce odgovorni biti izvedeni pred lice pravde

Sanja

pre 5 godina

Zaštita advokata jeste neophodna, ali po meni ovo nije pravilan način rešavanja problema u Srbiji....

Dijego

pre 5 godina

Samo da se smene Nata Mesarović I Snežana Malović.

JaPaja

pre 5 godina

Gospodo advokati a sta ste vi ucinili da bude pomaka bude. Ili jos konkretnije koliko ste neki od vas doprineli tom ubistvu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija