• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2018

14:57

TUGA, MALI DUŠAN ZAUVEK ISPRAĆEN UZ HIMNU PARTIZANA I CRNO-BELE BALONE!

Društvo

TUGA, MALI DUŠAN ZAUVEK ISPRAĆEN UZ HIMNU PARTIZANA I CRNO-BELE BALONE!

Podeli vest

Dušan Torodorvić (6), hrabri dečak koji je pre sedam dana preminuo u bolnici u Barseloni, sahranjen je u subotu u 13 časova u rodnom selu Kušiljevu kod Svilajnca

 

Mali Dušan je posle velike borbe izgubio bitku sa opakom bolesti nakon što je ujedinio celu Srbiju, ispraćen je uz himnu fudbalskog kluba Patizan. Sa dečakom u nebo otišlo je na stotine belih i crnih balona. 

Više stotina ljudi okupilo se na groblju u rodnom mestu preminulog mališana kako bi velikog borca ispratili na večni počinak. U kući je za hrabrog dečaka bio spremljen beli sanduk, prekriven cvećem i belom trakom na kojoj piše: "Duki šampion".

Dok je njegov mali beli kovčeg spuštan u zemlju, fudbaler Partizana i Dukijev idol Nemanja Nikolić, je kroz suze sa prijateljima pevao himnu svog kluba. Baloni su pušteni u nebo a svi prisutni su zapevali pesmu "Volim te, Partizane", koju je Duki volelo.

Majka Jovana i otac Aleksandar su se grleći kovčeg i u teškim suzama oprostili od sina, a u grob je spuštena i fudbalska lopta sa potpisima fudbalera.

Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlezde - neuroblastome, od čega se lečio dve godine. Duki je otputovao na lečenje 15. septembra, pošto je, u jednoj od najvećih akcija u Srbiji skupljeno 191.000 evra, koliko je bilo neophodno da mališan uopšte bude primljen na lečenje.

Do tada je prikupljeno oko 119.000 evra, dok je ostatak od oko 70.000 evra uplatio Nemanja Matić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dušan

pre 5 godina

Mali Dušan nije imao 6 već 4 godine.Njegov idol je Nemanja Miletić,a ne Nemanja Nikolić.Himna Partizana koja je pevana na grobu je "da volim crno bele" a ne "volim te Partizane".

suzana

pre 5 godina

Dobili smo još jednog anđela na nebu. Dušo malena,odmori se.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija