• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/tanjug

06.10.2018

19:09

(FOTO) POSLEDNJE ZBOGOM I NEKA TI JE VEČNA SLAVA: Mnoštvo prijatelja, glumaca i javnh ličnosti na ispraćaju za kremaciju Predraga Ejdusa!

Društvo

(FOTO) POSLEDNJE ZBOGOM I NEKA TI JE VEČNA SLAVA: Mnoštvo prijatelja, glumaca i javnh ličnosti na ispraćaju za kremaciju Predraga Ejdusa!

Podeli vest

Mnogobrojni prijatelji, reditelji, glumci... prisustvovali su danas ispraćaju za kremaciju nedavno preminulog velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta Predraga Ejdusa na Novom groblju u Beogradu

Porodica, žena Milica, ćerka Vanja i sin Filip, primili su saučešće u kapeli za kremaciju koja je bila mala da primi sve one koji su želelil da upute poslednje zbogom bardu glumišta. 

Foto: Zoran Sinko

 



Goran Marković, Anita Mančić,Branko Cvejić, Miloš Šobajić,Tihomir Stanić, Dragan Petrović Pele, Miki Manojlović...prisustvovali su današnjem ispraćaju za kremaciju Predraga Ejdusa. 

Foto: Zoran Sinko

 

Ejdus je preminuo posle duže bolesti u 72. godini. Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.

Foto: Zoran Sinko

 

Predrag Ejdus preminuo je u petak 28. septembra u 72. godini života.

Foto: Zoran Sinko

 

U jednom od svojih poslednjih javnih nastupa tokom svečanog otvaranja izložbe "Predrag Ejdus, čarobnjak scene" on je, kao da predoseća da je kraj blizu, sa osmehom na licu rekao:

Foto: Zoran Sinko

 

- Koliko znam, retko se dešava ovakav vid izložbe, obično je to post mortem, a ove nagrade ne doživljavam kao in memoriam, već kao jedan ozbiljan podstrek. U ovom trenutku mislim da radim više nego ikad, 15-16 naslova - među njima ima bar jedno desetak koji su prešli deceniju kako se igraju. "Kir Janju" igram 26 godina i šalim se često: Kir Janja je za tih 26 godina smenio 10 upravnika Narodnog pozorišta, među kojima i mene - u svom maniru je nasmejao sve prisutne čarobnjak scene i nastavio:

Foto: Zoran Sinko

 

- Trajanje u ovom poslu je najvažnije. Možete misliti kako to izgleda uzbuđujuće, kakva je privilegija, a s druge strane to je stresno, bolno, ponekad gotovo samouništavajuće. Kažu da gluma spada u desetak najstresnijih zanimanja. To je tačno jer svaki izlazak na scenu, pored same pripreme, proba, nosi ogroman stepen koncentracije, odgovornosti, emocija...

Foto: Zoran Sinko

 

Ejdus je priznao da je 50 godina na sceni prošlo za tren.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Zar Ivica Dacic nema preca posla nego da ide na sagranu tamo nekog glumca koji je izgleda imao monopol na uloge.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija