• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

09.10.2018

18:20

VLADA prati uticaj digitalizacije na oblast rada: Socijalni dijalog važan kako bi se obezbedili bolji uslovi

Društvo

VLADA prati uticaj digitalizacije na oblast rada: Socijalni dijalog važan kako bi se obezbedili bolji uslovi

Podeli vest

Dužnost Vlade Srbije je da prati i sagledava sve aspekte uticaja digitalizacije na oblast rada, kako bi se zakonski i drugi propisi prilagodili novim oblicima rada, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević

- Socijalni dijalog je veoma važan kako bi se obezbedili bolji uslovi rada, materijalnih davanja i pomoći svim građanima. Želimo da od zemalja EU usvojimo primere koji su se najbolje pokazali u praksi - rekao je Ðorđević na sedmom okruglom stolu socijalnog dijaloga u jugoistočnoj Evropi.

Državna sekretarka Bojana Stanić istakla je da sve veći broj zaposlenih može da radi na daljinu, daleko od prostora svog poslodavca, koristeći nove tehnologije, saopštilo je ministarstvo. 

Prema njenim rečima, rad na daljinu donosi koristi kako poslodavcima, pre svega, kroz smanjenje troškova rada, tako i zaposlenima, kroz lakše usklađivanje poslovnog i porodičnog života.

Stanić je istakla da su u cilju sticanja dodatnih znanja i veština za obavljanje poslova u okviru informacionih tehnologija u Srbiji organizovane obuke za nezaposlena lica preko NSZ, sagledavajući značaj razvoja IT sektora kao i iskazanu potražnju na tržištu rada iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koja doprinosi povećanju zapošljavanja.

Okrugli sto na temu "Nestandardni oblici zapošljavanja u uslovima globalizacije i digitalizacije" organizovali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore i fondacija "Friedrić Ebert", u saradnji sa Savezom sindikata, Unijom slobodnih sindikata i Unijom poslodavaca Crne Gore.

Pored resornih ministara Zorana Ðorđevića i Kemala Purišića na skupu su govorili i Matijas Veber, direktor regionalnog projekta za radne odnose i Socijalni dijalog u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, kao i predstavnici resornih ministarstva i socijalnih partnera iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Slovenije, Rumunije i Makedonije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija