• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

10.10.2018

21:36

PREDSEDNIK SO ARILJE OTEO DECI MESTO NA EKSKURZIJI!? Ovo je verovatno najbahatiji funkcioner u Srbiji

Društvo

PREDSEDNIK SO ARILJE OTEO DECI MESTO NA EKSKURZIJI!? Ovo je verovatno najbahatiji funkcioner u Srbiji

Podeli vest

Dragiša Terzić sa suprugom besplatno otišao na ekskurziju u Italiju, dok za siromašne đake nije bilo mesta. Terzić tek u ponedeljak uplatio ratu za ekskurziju, pošto je u Arilju izbio skandal

Dragiša Terzić, predsednik SO Arilje, otišao je besplatno na ekskurziju u Italiju sa maturantima gimnazije "Sveti Ahilije", zbog čega su učenici koji nisu imali novca da plate putovanje ostali bez mogućnosti da putuju!


Da skandal bude veći, Terzić je na putovanje o trošku đaka poveo svoju tek venčanu suprugu Ivanu! Čelnik SO Arilje juče je pokušao da negira svoju bahatost, mašući pred novinarima priznanicama koje navodno potvrđuju da je uplatio putovanje. Međutim, na uplatnicama se vrlo jasno vidi da je ratu uplatio tek 8. oktobra, po povratku iz Italije, kada je shvatio da se našao u središtu nezabeleženog skandala! Da je Terzić je zaista na put otišao o svom trošku, platio bi prvu ratu još 20. septembra, kao i svi učenici, što nije učinio.

Oteo mesta najboljima

Deca su na sedmodnevnu matursku ekskurziju u Italiju otputovala 29. septembra sa razrednim starešinama i direktorom škole Rankom Davidovićem. Od početka je bilo sumnjivo što je sa njima na put krenuo i Terzić sa suprugom i samim tim "oteo" dva mesta namenjena maturantima. Zbog ovakvog Terzićevog bahaćenja, bez izuzetno vredne uspomene na školsko doba ostali su đak generacije i vukovac ove škole! Premda na školske ekskurzije nikada ne idu gradski i opštinski funkcioneri, direktor gimnazije pravdao se da je lično pozvao Terzića jer "često pomaže gimnaziji"!?

Vrhunac Terzićeve bahatosti predstavlja činjenica da ni posle svega, kako je juče istakao, ne namerava da podnese ostavku?! Štaviše, on tvrdi da "nije uradio ništa loše, jer svoje putovanje sa ženom uredno plaća, kao i svi ostali učenici".
- Sa direktorom gimnazije Rankom Davidovićem sam prijatelj i često sarađujemo na projektima u vezi sa školom. Pre deset dana imali smo neformalni sastanak i, nakon posla, sasvim slučajno sam pomenuo da bih išao negde na odmor sa suprugom. Tada mi je direktor ponudio da idem sa njima na matursku ekskurziju 29. septembra u Italiju. Pristao sam i shvatio da je to dobra ideja. Potpisao sam ugovore i prijavio nas dvoje kao putnike - otkriva Terzić i dodaje:

- Za gratis mesta prvi put čujem, jer mi niko nije pomenuo, a tek one neboluze da sam zauzeo nečija mesta. Autobus nije ni bio pun, jer je bilo čak 30 slobodnih mesta. Tako da moja supruga Ivana i ja nikoga nismo ugrozili. Odgovorno tvrdim da odlazak na ekskurziju sa đacima moja supruga i ja lično plaćamo. Stoga ostavku neću podnositi niti osećam moralnu odgovornost - izričit je Terzić.

Foto: Informer/Zoran Sinko

 

Na pitanje zašto je onda ratu za ekskurziju uplatio tek 8. oktobra, kada su đaci to morali da urade mnogo pre putovanja, on je nevešto pokušao da se "opere":
- Zato što je to interni dogovor između mene i direktora Rankovića. Pošto sam na veče pred polazak u Italiju odlučio da krenem sa njima, nisam imao kad da uplatim. Pa mi je on rekao da dve rate uplatim do 20. oktobra.

U SNP još ćute

Srpska narodna partija, čij je lider Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije, nije juče htela da komentariše ovaj slučaj iakoje Dragiša Terzić njihov funkcioner.

Terzić je pre SNP bio i član DS, G17, URS i Pokreta radnika i seljaka.

Pobegli pre Arilja

Ekipa Informera juče je posetila porodicu Popović čiji sin je đak generacije u ovoj školi, koji je ostao uskraćen za putovanje sa vršnjacima. Oni pak nisu želeli da daju bilo kakav komentar na ovu temu. Učenici ariljske gimnazije s kojima smo razgovarali ne mogu da veruju šta se desilo i tek nakon nekoliko dana boravka u Italiji saznali su da se iza puta predsednika Terzića i njegove žene krije neka prevara.

- Bili smo iznenađeni kada smo videli da su predsednik i njegova žena krenuli sa nama. Još kad smo ih videli da sede na prednjim sedištima, nismo mogli da poverujemo. Ponašali su se kao učenici. Imali su sve obroke, obilazili sa nama, sve što smo mi imali, imali su i oni... Za džabe, jer ni mi nismo plaćali. A onda, kada je počela da se po portalima pojavljuje ova bruka, Terzić i njegova žena su nestali i nisu se više pojavljivali sve do povratka u Srbiju. Čak ni do Arilja nisu išli sa nama, već su izašli u Beogradu, navodno kod ćerke. Što jasno pokazuje da ih je sve ovo uplašilo - pričaju đaci ove ariljske gimnazije, koji su nas zamolili da im ne otkrivamo imena.
 

Direktor bez komentara


Uprkos velikoj prašini koju je podigla ova maturska ekskurzija i nizu nelogičnosti u celoj aferi, direktor gimnazije "Sveti Ahilije" iz Arilja Ranko Davidović nije želeo da da bilo kakav komentar za naš list.
- Kontrola je u toku. Ja sam pod inspekcijskim nadzorom i, dok Ministarstvo prosvete ne da dozvolu, neću davati nikakve izjave za medije povodom ovog slučaja - kratak je bio Davidović.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miha bukovac

pre 5 godina

Pa zašto bi bio častan, moralan i pošten ako to nije po karakteru, nego je lopov i vucibatina kao i Toma majmun Nikolić koji je bio (čak) i preCednik države (i koristio je taj položaj samo da krade) i ničim nije zbog toga sankcionisan, to znači da se tako može i smatra se INTELIGENCIJA! Prema tome Toma majmun Nikolić je VISOKO inteligentan među majmunima pa tako i ovaj Dragiša Terzić - majmun iz Arilja!

Dale

pre 5 godina

Klasican primer bahatog lokalnog srpskog idiotizma i primitivizma.

Rade

pre 5 godina

Bruka i sramota. Može li se u Srbiji, bez lopovluka, funkcionera, i političara ??????????????????????????????????????

Ljube

pre 5 godina

Nema tu šta da se istražuje, već ova priznanica je dovoljan dokaz da je pokušao da se švercuje na grbači dece što dokazuje da je naobičnije đubre od čoveka. Dirktoru gimnazije trenutni otkaz a gradski organi da smene bahatog predsednika opštine pošto neće da podnese ostavku.

Ariljac

pre 5 godina

Saradjuje sa direktorom skole na projektima...hahaha....pa on nije ni zavrsio tu skolu jer je ponavljao pa je kupio negde treci stepen i diplomu banderasa!!!! A hvalio se da je zavrsio i prava jer kada ga isteraju iz opstine ceka ga mesto u eps-u,koje je dobio politicki,i nada se da ce biti direktor!!!! E Srbijo propasces kada ti ponavljaci i rokonje,tako su ga zvali u skoli,vode politiku!!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija