• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novost.rs

12.10.2018

12:43

ŠESTORO OKRIVLJENO ZA TRAGIČNI POŽAR U "MEDNU"! Tužilaštvo poddiglo optužnice za nesreću u kojoj su u Kragujevcu poginule četiri, a 12 osoba povređeno!

Društvo

ŠESTORO OKRIVLJENO ZA TRAGIČNI POŽAR U "MEDNU"! Tužilaštvo poddiglo optužnice za nesreću u kojoj su u Kragujevcu poginule četiri, a 12 osoba povređeno!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podnelo je Višem sudu optužne predloge protiv šest osoba zbog tragedije u Tehničko-remontnom zavodu "Medna". U požaru i eksploziji u ovoj firmi, 28. februara prošle godine, poginula su četvorica zaposlenih, a osam radnika i četvorica pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade zadobili su teške povrede

Kako je navedeno u saopštenju VJT, okrivljeni su D. K. (55) iz Kragujevca i D. Ž. (48) iz Čačka, zbog postojanja opravdane sumnje da su kao vojna lica na rukovodećim mestima u TRZ, počinili krivično delo nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice. Zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, optužni predlog podnet je i protiv četiri službena lica - I. N. (37), S. P. (45), Z. A. (40) i S. K.(49), svi iz Kragujevca.

Velika i materijalna šteta

Prema rezultatima istrage, ukupna materijalna šteta je 124,6 miliona dinara. Od te sume, šteta u TRZ je 123,4 miliona dok je vrednost oštećene opreme i sredstava Vatrogasno-spasilačke brigade 1.560.000 dinara.

Da podsetimo, tog 28. februara najpre je došlo do požara u radionici broj 28, gde su bila ubojna sredstva u većoj količini od dozvoljene. Požar se potom proširio na još dva objekta sa ubojnim sredstvima. U stravičnoj eksploziji koja je odjeknula oko 15 časova i 19 minuta došlo je do tragičnih posledica, gubitka četiri života i nekoliko desetina teže i lakše povređenih. Poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić, i civilna lica zaposlena u tom zavodu - Dejan Kovačević i Željko Nikolić.

Ekipe Hitne pomoći prevozile su povređene u Klinički centar u Kragujevcu, a spasilačke ekipe tragale su za nestalima. Tokom noći spasioci su uspeli tada da iz pakla Tehničko-remontnog zavoda evakuišu više od 70 zaposlenih iz druge smene u ovoj firmi, koji su uspeli da se domognu bezbednog objekta.

- Okrivljenima se stavlja na teret da je svako u okviru svojih nadležnosti učinio propust u smislu nepreduzimanja pružanja uputstava i propisanih potrebnih mera iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u objektima, na radnim mestima i radnoj okolini - navodi se u saopštenju tužilaštva.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija