• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas

13.10.2018

18:01

(VIDEO) TERENAC ČEČENSKIH SPECIJALACA ZA VOJSKU SRBIJE: Naoružan je mitraljezima, bacačima granata, nosi i bespilotnu letelicu!

Društvo

(VIDEO) TERENAC ČEČENSKIH SPECIJALACA ZA VOJSKU SRBIJE: Naoružan je mitraljezima, bacačima granata, nosi i bespilotnu letelicu!

Podeli vest

Srbija je naručila nekoliko vojnih terenskih vozila za tročlanu posadu čaborz M-3, razrađenih u Centru snaga specijalne namene u Gudermesu u Čečeniji

- Srbiji smo već isporučili jedno vozilo, potpisali smo sporazum za nove isporuke. Srpskom ministru odbrane se veoma dopalo ovo vozilo. Neke detalje ćemo podesiti specijalno za potrebe srpske vojske i nastavićemo da izvozimo terence za Srbiju - rekao je prvi zamenik načelnika komande Federalne vojske nacionalne garde Ruske Federacije u Čečeniji Danil Martinov.

Čaborz M-3 se izuzetno dobro pokazao u teškim pustinjskim uslovima na istoku Srbije. Reč je o veoma interesantnom vozilu, dužine oko 4 metra i težine do 1.500 kg. U zavisnosti od verzije (M3/M6), sposoban je da preveze 3 do 6 ljudi i oko 800 kg dodatnog tereta. Pri tome, maksimalna brzina vozila je negde oko 130 km/h, a njegov doseg sa punim rezervoarom je i oko 800 km. Naoružan je kompletnim arsenalom koji je neophodan za ovakve operacije. Tu se pre svega misli na mitraljez pečeneg, zatim teški mitraljez kord, kao i na automatski bacač granata AGS "Plamja"/"Balkan".

ŠOK SVEDOČENJE! GARDISTI UBIJENI ZBOG 1,5 TONE KOKAINA sakrivenog u podzemnom SKLONIŠTU KARAŠ NA TOPČIDERU?!

Predviđeno je da vozilo može da nosi i bespilotnu letelicu, kao i da evakuiše ranjene i poginule pripadnike specijalnih timova.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i relativno maloj težini, može da se transportuje i vojno-transportnim helikopterima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Pa ovo je da se čovek od muke isecka na krmenadle. Da li je ovo novinarska patka ili su oni koji odlučuju o ovakvim stvarima sasvim nekompetentni ili zlonamerni? ŠTA ĆE NAMA OVE GLUPOSTI UMESTO PRAVOG NAORUŽANJA I OPREME?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija