• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

13.10.2018

21:44 >> 21:50

(VIDEO) SRBIJA DIŽE HILJADE VOJNIKA, TENKOVE, AVIONE, FLOTILU... Goreće i nebo i zemlja tokom obeležavanja  VEKA POBEDE U VELIKOM RATU!

Društvo

(VIDEO) SRBIJA DIŽE HILJADE VOJNIKA, TENKOVE, AVIONE, FLOTILU... Goreće i nebo i zemlja tokom obeležavanja VEKA POBEDE U VELIKOM RATU!

Podeli vest

Jedan vek od pobede u Prvom svetskom ratu Vojska Srbije obeležiće grandioznom vežbom koja će sredinom novembra biti održana na najmanje pet lokacija u Srbiji. U manevrima, u kojima će učestvovati više hiljada oficira, podoficira i vojnika, dejstvovaće avijacija, desetine tenkova i oklopnih vozila, artiljerijske i raketne jednice...


Specifičnost vežbe, koja će u čast pobede predaka u Velikom ratu izvesti iz kasarni hiljade pripadnika Vojske, biće scenario koji podrazumeva istovremeno kretanje snaga i gađanje na nekoliko poligona i terena u Srbiji.

- Reč je o taktičkoj vežbi sa bojnim gađanjem, a borbena sredstva će dejstvovati istovremeno - kaže za "Novosti 

Kako objašnjava, cilj ovih složenih manevara jeste da Vojska Srbije proveri svoje mogućnosti, "ali i da pošalje poruku da danas raspolaže istom odlučnošću i spremnošću koja je pre tačno jednog veka krasila naše pretke".

ŠIPTARI U PANICI! VESELJI BESAN - SRBIJA JE JAČA! Beograd ne sme da odlučuje o našoj sudbini!

Prema planu ovog događaja, Rečna flotila, u sadejstvu sa bliskim jedinicama, pokazaće svoje umeće nedaleko od Titela. Mornari će, između ostalog, gađati ciljeve sa svojih plovila, a inžinjerijske jedinice u najkraćem roku premostiće Tisu.

Poligon "Pasuljanske livade" ugostiće oklopne jednice i ciljeve za gađanje avijacije, a sličan scenario odvijaće se i na prostoru Pešterske visoravni, gde će punom snagom dejstvovati i artiljerija i vojni "raketaši".

LUDILO MOZGA! SRBIJA MORA DA ISPUNI SVE USLOVE ZAGREBA PRE ULASKA U EU: Zagreb najavio da će uceniti našu zemlju!

U rejonu Niša i na vojnom strelištu "Međa" svoju sposobnost odmeriće pripadnici Specijalne brigade i čuvenog 63. padobranskog bataljona, koji će izvesti desantiranje iz aviona i stupanje u borbu na tlu.

U Vojsci Srbije navode da je prvobitna zamisao državnog i vojnog vrha bila da se vek od završetka Velikog rata obeleži paradom i defileom ljudstva i tehnike, ali da je prednost data praktičnom uvežbavanju jedinica.

ŠOK SVEDOČENJE! GARDISTI UBIJENI ZBOG 1,5 TONE KOKAINA sakrivenog u podzemnom SKLONIŠTU KARAŠ NA TOPČIDERU?!

- Neuporedivo veći efekat biće postignut izvođenjem tenkova i posada na poligone nego na beogradski asfalt. Građani Srbije videće moć sredstava kojima raspolažu naše oružane snage, ali ne u ceremonijalnoj, već u svojoj prirodnoj ulozi. Rešeni smo da sve ono što bi bilo viđeno na paradi bude uključeno u predstojeće manevre - navode u Vojsci Srbije.
 

Sastavni deo vežbe biće i dejstvo najsavremenijih sredstava naoružanja iz proizvodnog programa domaće namenske industrije. To se pre svega odnosi na tehniku koja ulazi u naoružanje VS, među kojom su savremene haubice "Nora", borbena oklopna vozila "Lazar" i "Miloš"...

"Novosti navode da je dodatni motiv za ceremonijalno obeležavanje veka od trijumfa 1918. i karakter srpske vojske koja je svoje sposobnosti oduvek pokazivala više na delu, a manje u protokolarnim aktivnostima.

(VIDEO) TERENAC ČEČENSKIH SPECIJALACA ZA VOJSKU SRBIJE: Naoružan je mitraljezima, bacačima granata, nosi i bespilotnu letelicu!

- Građani Srbije imaju poverenje u svoju vojsku, koje je izgrađeno na njenoj jakoj vezi sa narodom. Velikom vojnom vežbom poručićemo da, uprkos globalnim i regionalnim bezbednosnim gibanjima, građani nemaju razloga za zabrinutost. Hrabrost i žrtve predaka i te kako dobro pamtimo, a njihova obaveza, briga o Srbiji, jeste i obaveza današnje vojske - ističu u VS.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Predivno! Reč sloboda ponovo će oživeti na ovoj vežbi Vojske Srbije. To nije puki trijumfalizam, već suština koja unosi radost.

Krleza

pre 5 godina

Tako je sladjana sloboda sloba se vraca ispod lipe medju srbe hahahaha konacno ste slobodni al svako se normalan pita kada ce te se osloboditi fasizma sopstvenog I lazi I izmisljenih bitaka I laznih srpskih heroja Jer budali je jasno da ste VI Srbi ka balkanu krenuli Sa toplog otroka Krfa krajem 1917 godine kada je rat vec bio gotov kada vas u skoplju Sarajevu Zagrebu podgorici novom sadu nikakav neprijatelj nije cekao samo gladni civili Koji ne imadose tu srecu da se skoro 3 godine odmaraj plivaju na mediteranskome suncu

romanov

pre 5 godina

sve je to lepo i sve je u redu,,sam njega nema ,,t,j, s-300,,znaci nemogu da verujem dase u kini kupuju decije igracke na daljinsku,,koje cak i mi pravio ,a u ovoj komplikovanoj situaciji zemlja ostavlja na izvolte svakome ko hoce daje bombarduje,,uzgred,,taj divizion s-300,kosta koliko samo zezeljev most ,,a gde je jos 100 milijardi stete koju nikad necemo nadoknaditi jer sto je izgbljeno ,,izgubljeno je zauvek,,,

Dejan

pre 5 godina

Zar Srbija ne ume da organizuje kao nekada "Sokolske domove" koji su posle u Titovo vreme preinačeni u "Partizan" .Alii to nije tema . U tim domovima bi mladi u svim gradovima vežbali i bavili se sportom a ne da idu po kladionicama i kojekakvim kolalima i opijali se i drogiralii do besvesti. O posledicama da ne govorim. Vidite da u Bosni to isto rade ali ih spremaju vehabije.A znamo i zašto. Naša omladina pa i ona preko tridesete ne zna ni kako se drži puška . Tek toliko da bi neko stavio prst na čelo !

leonida

pre 5 godina

Država bez vojske nije država, čovek bez slobode nije čovek.

SasaV

pre 5 godina

Srbija je morala velikom vojnom paradom da obelezi taj datum, kako iz postovanja prema onima koji su svojom hrabroscu izneli na svojim ledjima i pobedili u Prvom svetskom ratu, tako zbog ove novokomponovane Evrope pa i Sveta, da vidi i da konacno shvati gde je Srbija bila i pripadala i gde joj je mesto. I kaad je bila okupirana bila je najaca i nije poklekla. Kako tada nadam se da ce i sada smoci snage i hrabrosti da izadje i iz ove okupacije.

surovi

pre 5 godina

Komandant 29 pešadijske divizije general major Eduard Zanantoni piše o sukobu sa 19 Šumadijskim pukom: "da je taj puk odlučno dejstvovao i izvrsno se pokazao videlo se već i po tome što su svi napori mojih nemačko - čeških pukova, koji su zacelo bili valjani, hrabri i uvek pouzdani, da zauzmu visove koje je branio 19 puk prvog poziva, ostali bez uspeha. Ovaj Srpski puk je pojačao visove, utvrđenja vešto prilagodio zemljištu, skrio se od naših pogleda, poseo položaj izvanredno vešto, branio ga žilavošću i istrajnošću koja prevazilazi svaku hvalu. Dejstvo njegove puščane i mitraljeske vatre bilo je izvrsno ... ČAST 19 PUKU Prvog poziva. Ja još i danas, u znak poštovanja, SPUŠTAM svoj MAČ pred tim HRABRIM PUKOM". Antonije Đurić knjiga druga - "Za ČAST Otadžbine" str.89/90.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija