• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

15.10.2018

20:18

MINISTARSTVO ZDRAVLJA IZDVOJILO NOVA SREDSTVA ZA TERAPIJE U INOSTRANSTVU: Odobreno 120.000 evra za lečenje dva bolesna deteta!

Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA IZDVOJILO NOVA SREDSTVA ZA TERAPIJE U INOSTRANSTVU: Odobreno 120.000 evra za lečenje dva bolesna deteta!

Podeli vest

U prvih deset dana oktobra, iz Budžetskog fonda Ministarstva zdravlja odobrena su sredstva u iznosu od oko 120.000 evra za lečenje dvoje malih pacijenata u inostranim zdravstvenim ustanovama. Radi se o bolestima koje se ne mogu uspešno izlečiti u Srbiji!

Prema rečima resornog ministarstva, nova dodeljena sredstva data su pacijentima za lečenje u Londonu i Pragu.

- Lekarska komisija Budžetskog fonda odobrila je sredstava u iznosu od 40.079 funti za dalje lečenje pacijentkinje M. M. u inostranoj zdravstvenoj ustanovi "Harli strit klinik" u Londonu, a po proceni troškova koju je dostavila ta klinika. Prijem pacijentkinje u ovoj klinici zakazan je za 12. novembar 2018. godine. Pored toga, sredstva u iznosu od 74.555 evra data su za nastavak lečenja pacijenta S. J. na klinici "Proton terapi" u Pragu - ističu u Ministarstvu zdravlja.

51

zahtev za lečenje dece u inostranstvu odobren je u 2018.

Osim toga, predloženo je i da se sredstva u iznosu od 108.000 evra daju za još šest pacijenata obolelih od cerebralne paralize koji će lečenje nastaviti u Istanbulu. Pored toga, odobrena su i sredstva za slanje pet uzoraka u inostrane laboratorije radi dijagnostičkog ispitivanja.

Podsetimo, u 2018. godini odobren je 51 zahtev za lečenje, predloženo je da se pošalje 74 uzorka na genetsko ili metaboličko ispitivanje u inostrane laboratorije i odobren je dolazak inostranog eksperta koji je u Univerzitetskoj dečjoj klinici izveo ortopedske intervencije kod tri pacijenta.

Oboljenja koja se leče u inostranstvu:


* cerebralna paraliza
* teška oboljenja krvnih sudova mozga
* bolesti lokomotornog sistema
* hemato-onkološka oboljenja
* stečena oboljenja očiju kod prevremeno rođene dece

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija